Positiiviset poiminnat: Opiskelijaherätys laajenee, Suomi maailman onnellisin maa ja uushenkiset kääntyvät kristityiksi
Ahdistaako nykyinen uutisvirta? Positiiviset poiminnat kertovat lyhyesti viimeaikaisista positiivisista tapahtumista ja uutisista Suomessa ja maailmalla.
Uushenkiset kiinnostuvat kristinuskosta
Monet uushenkisyydessä syvällä olleet ovat löytäneet viime aikoina tiensä kristinuskon pariin. Yksi heistä on Anni Sinilahti, joka kertoo omasta uskoontulostaan Kujalla-podcastin jaksossa 71. Merkittävä käänne oli, kun uushenkisyyden piiristä paljastui reilu vuosi sitten useita seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia. Tämä havahdutti Sinilahtea tutkimaan tarkemmin uushenkisyyden perusteita. Lopulta hän tuli uskoon ja luopui kaikista uushenkisyyden harjoitteista.
Sinilahti kertoo, että samaan aikaan moni muukin tuli uskoon, mutta jokaisella heistä on oma tiensä, tarinansa ja kokemuksensa. Sinilahti on haastatellut uushenkisyystaustalta uskoon tulleita omassaSydänmakasiini-podcastissaan.
Lue lisää:
Sarastus Hietanen oli vuosia syvällä uushenkisyyden maailmassa – ”Yritin tehdä itsestäni jumalan”
Uushenkisyyttä harjoittanut Sini Vuorilahti ymmärsi, että Jeesus on ainoa tie taivaaseen
Asburyn herätys levinnyt muihinkin yliopistoihin
Yhdysvaltojen Kentuckyssa Asburyn yliopistossa puhkesi 8. helmikuuta opiskelijaherätys. Taukoamaton ylistys, rukous ja todistuspuheenvuorojen sarja jatkui noin kahden viikon ajan.
Asburyn herätys levisi pian muutamalle muullekin kampukselle. Lee University Tennesseessä, Cedarville University Ohiossa, Northern Kentucky University Kentuckyssa ovat yliopistoja, joista on raportoitu samanlaisia ilmiöitä kuin Asburyssa.
Lue lisää:
Opiskelijaherätys käynnissä Asburyn yliopistossa – taukoamaton ylistys jatkui 16 päivää
Tuleeko Suomeen vielä herätys? – ”Voi tapahtua Jumalan yllätys”
Suomi kuudetta kertaa peräkkäin ”onnellisin” maa
Kansainvälisen onnellisuusraportin (The World Happiness Report 2023) mukaan Suomi on jo kuudetta kertaa maailman onnellisin maa. Suomen jälkeen seuraavina tulevat Tanska, Islanti, Israel, Alankomaat, Ruotsi ja Norja.
Raportissa onnellisuutta mitataan kyselyillä, joilla selvitetään, kuinka tyytyväisiä ihmiset ovat elämäänsä. Tulokseen vaikuttavat myös tulot, terveys, sosiaaliset suhteet, vapaus tehdä päätöksiä, anteliaisuus ja yhteiskunnan korruptoituneisuus.
Lue lisää:
Kuka minä olen, ja mikä on elämäni tarkoitus?
Tilaa kristillinen viikkolehti Uusi Tie ja pääset lukemaan lisää taivaallisen hyviä uutisia!