Opiskelijaherätys käynnissä Asburyn yliopistossa – taukoamaton ylistys jatkui 16 päivää

Opiskelijat viettivät Asburyn yliopiston kappelissa aikaa Jumalan kasvojen edessä yötä päivää. ”Kouriintuntuva sekoitus toivoa, iloa ja rauhaa”, kuvaili yliopiston teologian professori tunnelmaa.

Asburyn yliopiston kappeli on täynnä ihmisiä.

Asburyn yliopiston kappeli on täyttynyt viime aikoina ylistävistä ja rukoilevista opiskelijoista. Samassa kappelissa nähtiin voimakas herätys myös vuonna 1970. KUVA: KUVAKAAPPAUS YOUTUBESTA

Asburyn yliopistossa Kentuckyssa on käynnissä opiskelijaherätys, joka alkoi keskiviikkona 8.2. yliopiston kappelin viikoittaisesta aamutilaisuudesta. Tällä kertaa opiskelijat eivät kuitenkaan lähteneet tilaisuuden jälkeen pois kappelista, vaan taukoamaton ylistys ja rukous jatkuivat kappelissa 16 päivän ajan.

Kappelissa tunnustettiin syntejä, pidettiin todistuspuheenvuoroja ja oltiin hiljaa. Joukkoon liittyi monia muiden yliopistojen opiskelijoita sekä muita kiinnostuneita, ja ajoittain suuri kappeli oli tupaten täynnä.

”Ei ole edes sanoja kuvaamaan tätä. Se [keskiviikon tilaisuus] ei vain koskaan loppunut. Ihmiset eivät vain koskaan lähteneet. Eivät menneet tunneille, eivät menneet lounaalle”, eräs opiskelija kuvaili tunnelmaa paikallisen LEX18 -uutiskanavan haastattelussa. Kanavan mukaan paikalle on tuotu ruokaa ja juomaa.

Asburyn teologisen seminaarin professori Tom McCall kirjoitti Christianity Today -lehdessä huomioitaan Asburyn opiskelijaherätyksestä. Analyyttisenä teologina McCall kertoo olevansa hyvin varovainen ihmisvoimin synnytettyjen ”herätysten”, manipuloinnin ja painostuksen suhteen, mutta Asburyssa hän ei ole havainnut merkkejä sellaisesta ja uskoo herätyksen todella olevan Pyhän Hengen työtä. ”Sanoinkuvaamattoman vahva ja todella kouriintuntuva sekoitus toivoa, iloa ja rauhaa”, hän kuvaili kappelin ilmapiiriä.

Tunnettu apologeetta Alisa Childers piipahti Asburyn kappelissa sunnuntaina 12.2. Hänen mielestään Asburyn tapahtumissa on paljon hyvää etenkin paikallisille. Hän kuitenkin näki laajassa ­huomiossa riskejä ja muistutti YouTube-kanavallaan, ettei Jumalaa tarvitse lähteä kohtaamaan juuri Asburyyn. Jumala on läsnä rukouksen ja Raamatun kautta missä vain.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja ja olet mukana tekemässä kristillistä mediaa tilaamalla Uuden Tien tästä.

Otsikkoa ja ingressiä muokattu 1.3.2023 klo 9.15: Otsikossa ja ingressissä väitettiin, että Asburyn kappelin tilaisuus olisi kestänyt 11 päivää, vaikka se kesti 16 päivää: 8.–23.2.