4 vinkkiä uskoon tulleelle

Oletko uusi Jeesukseen uskovien joukossa? Jos näin on, seuraavista vinkeistä voi olla apua uskonelämän alkuun pääsemisessä.

rgb_raamattuOletko uusi Jeesukseen uskovien joukossa? Jos näin on, seuraavista vinkeistä voi olla apua uskonelämän alkuun pääsemisessä.

1. Lue Raamattua

Raamattu on Jumalan henkilökohtaista puhetta ihmiselle. Se on uskon perusta, sillä vain sen kautta tiedämme, miten voi pelastua. Se on ainoa varma lähde.

Raamatun kautta opimme tuntemaan Jumalan, hänen tahtonsa, ajatuksensa meitä kohtaan ja mitä hän on tehnyt puolestamme. Kaikkia opetuksia kannattaa peilata Jumalan sanaan, pitävätkö ne yhtä sen kanssa.

Mitä jos Raamatun tekstit eivät kuitenkaan heti avaudu? Apua löytyy vaikkapa selitysteoksista. Suositeltavaa luettavaa on esimerkiksi professori D.A. Carsonin kirja Jumalalla on suunnitelma (Uusi Tie 2016), joka käy läpi Raamatun suurta kertomusta. Raamatun ohessa kirjahyllyyn kannattaa hankkia muutakin hengellistä kirjallisuutta. Muun muassa raamattuopettaja Vesa Ollilaisen kirja Elämä ja Evankeliumi (Uusi Tie 2015) ja evankelista Kalevi Lehtisen Sinulle (34. painos, Päivä 2014) tukevat uskon alkutaipaleella.

2. Pidä yhteyttä Jumalaan rukoilemalla

Rukous on meidän henkilökohtaista puhettamme Jumalalle. Siihen ei tarvita tiettyä kaavaa, aikaa tai paikkaa. Ääneen tai hiljaa mielessään, juoksulenkillä tai kirkossa – kaikki käy taivaan Isälle. Hänelle voi kertoa kaiken, enemmän kuin luotettavalle ystävälle. Huolet, ilot, toiveet, ärsytykset. Saamme pyytää asioita häneltä ja kiittää häntä. Jumala myös vastaa rukouksiin, tavalla tai toisella. Kuten Raamattuakin on hyvä lukea joka päivä, myös rukouksessa kannattaa lähestyä Jumalaa päivittäin.

3. Etsi seurakuntayhteys

Puu ei kauan pala yksin – sama pätee uskon liekkiin. Tarvitset siis uskovia ystäviä ympärillesi. Heidän kanssaan voi lähteä seurakuntaan. Ja vaikka et tuntisi toisia uskovia, mene rohkeasti silti tutustumaan seurakunnan toimintaan paikkakunnallasi.

Seurakunta ei ole rakennus. Se on myös paljon muutakin kuin sunnuntain jumalanpalvelus ja saarna. Se on parhaimmillaan yhteisö, jossa voi kokea yhteenkuuluvuutta samalla tavalla uskovien kanssa.

Samalla seurakunta vahvistaa uskoa tarjoamalla opetusta Raamatusta ja hengellisestä elämästä. Se on paikka kasvaa Jeesuksen opetuslapsena.

4. Mene kasteelle, jos sinua ei ole vielä kastettu

Useimmat suomalaiset on kastettu jo lapsena. Jos sinua ei ole kastettu, ota yhteyttä seurakuntaan.Kasteessa saadaan synnit anteeksi ja tullaan Jumalan lapseksi. Pyhä Henki synnyttää meidät uudesti ja lahjoittaa meille uskon. Samalla liitytään seurakuntaan, uskovien perheeseen. Kaste ei ole – kuten ei uskokaan – kiinni meistä, tunteistamme tai asenteistamme, vaan se on Jumalan teko.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!

UT-banneri-tv7-0816