Yksi nimi ylitse muiden

Jeesus Kristus oli se, jonka kautta ja jota varten kaikki alussa luotiin, meidätkin on luotu häntä varten. Tästä seuraa, että kukaan ei voi löytää omaa perimmäistä identiteettiään ja oman elämänsä todellista tarkoitusta, ennen kuin hän ensin löytää itsensä Kristuksen omana.

Lukemattomien kysymysten ja haasteiden keskellä kristitylle on äärimmäisen tärkeää muistaa, mikä on kristillisen uskomme keskus ja sydän. Hän on Jeesus Kristus. On suuri haaste säilyttää oikea käsitys siitä, kuka hän todella on ja mitä hänen persoonansa ja työnsä meille merkitsee. Tämän elämän aikana ymmärrämme Jeesuksen suuruuden vain vajavaisesti. Tunnemme suurta Jumalaa vain vähän. Voimme kuitenkin kasvaa hänen kunnioittamisessaan, palvomisessaan ja palvelemisessaan.

JEESUS KRISTUS EI OLE yhtään vähempää kuin itse ihmiseksi tullut Jumala. Kristus ei ole Jeesuksen sukunimi vaan titteli. Jeesus on Kristus, eli Messias. Hän on Vanhan testamentin ennustama Messias, joka aikojen täyttyessä syntyi ihmiseksi kuollakseen puolestamme ja sovittaakseen maailman Jumalan kanssa. Hän on olemukseltaan ikuinen Jumalan Poika, joka osallistui jo alussa kaiken luomiseen, yhdessä Isän ja Pyhän Hengen kanssa.

YKSI AIKAMME suurimpia kysymyksiä on kysymys identiteetistä, siitä, kuka minä oikein olen. Koska Jeesus Kristus oli se, jonka kautta ja jota varten kaikki alussa luotiin, meidätkin on luotu häntä varten. Tästä seuraa, että kukaan ei voi löytää omaa perimmäistä identiteettiään ja oman elämänsä todellista tarkoitusta, ennen kuin hän ensin löytää itsensä Kristuksen omana. Vanhan katekismuksen sanoin: elämämme kallein asia on tulla tuntemaan Jeesus Kristus omana Vapahtajanamme. Kun se on saanut tapahtua, loppuelämämme on kasvamista hänen tuntemisessaan ja palvelemisessaan. Me olemme Jeesuksen opetuslapsia ja hän on meidän Herramme. Olipa kutsumuksemme ja ammattimme mikä tahansa, emme kuulu itsellemme, vaan kuulumme kokonaan Jeesukselle Kristukselle. On tarkoitus, että palvelemme häntä elämässämme kaikella, mitä olemme ja mitä meillä on.

USKOMME SYKKIVÄ SYDÄN on Kristuksen ristintyö. ”Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan Poikansa…” (Joh. 3:16) Tälle kalliolle perustuu meidän koko uskonelämämme. Kiitämme nyt, ja tulemme iankaikkisuudessa kiittämään Jeesusta Kristusta siitä, kuinka hän rakasti meitä niin paljon, että hän suostui meidän tähtemme kärsimykseen ja ristiinnaulittavaksi. Voimme vain ihmetellä tällaista rakkautta. Koko elämämme perustuu tähän Jumalan armollisuuteen.

Olipa kutsumuksemme ja ammattimme mikä tahansa, emme kuulu itsellemme, vaan kuulumme kokonaan Jeesukselle Kristukselle.

Samalla kiitämme ja ylistämme Jeesusta Kristusta ja koko kolmiyhteistä Jumalaa siitä, että Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista ja istuu nyt koko olemassaolon valtaistuimella. Sieltä käsin hän johtaa seurakuntaansa oman sanansa ja valtuuttamiensa apostolien sanan kautta. Uusi testamentti ja Jeesuksen vahvistama Vanha testamentti ovat meille Jumalan omaa sanaa, jonka auktoriteetin alle me alistumme uskossamme, ajattelussamme ja koko elämässämme.

LUTHER KUTSUU Raamattua kuningattareksi ja sanoo: ”Tämän kuningattaren tulee pysyä vallassa; kaikkien pitää häntä totella ja hänen valtaansa alistua. Heidän pitää olla — ei sen mestareita, ei sen tuomareita eikä määrääjiä — vaan sen yksinkertaisia todistajia, oppilaita ja tunnustajia – – eikä kirkossa saa esittää eikä kuunnella muuta oppia kuin Jumalan puhdasta sanaa”. Missä Kristus on kuningas, siellä Raamattu on kuninkaan sanaa.

Piditkö kirjoituksesta? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien tästä.

Katso myös alla olevasta videosta, mikä on Uuden Tien näky: