”Kirkko on elämän keskus”

Pieni japanilainen Awajin seurakunta on monen vuoden jälkeen saanut oman kirkkorakennuksen. Seurakunnan jäsenet kertovat suomalaisille kiitollisina tunnelmiaan. Uuden kirkon ensimmäisessä jumalanpalveluksessa maaliskuun lopussa kastettu Tomoko Kiyokuni alkoi käydä jumalanpalveluksissa vanhalla kirkolla noin vuosi sitten. Hän on kokenut Jumalan suurta johdatusta siinä, että hänet kolmen muun ihmisen kanssa kastettiin ensimmäisinä uudessa kirkossa. Vanha kirkko oli tavallinen...

tomoko-ok

Pieni japanilainen Awajin seurakunta on monen vuoden jälkeen saanut oman kirkkorakennuksen. Seurakunnan jäsenet kertovat suomalaisille kiitollisina tunnelmiaan.

Uuden kirkon ensimmäisessä jumalanpalveluksessa maaliskuun lopussa kastettu Tomoko Kiyokuni alkoi käydä jumalanpalveluksissa vanhalla kirkolla noin vuosi sitten. Hän on kokenut Jumalan suurta johdatusta siinä, että hänet kolmen muun ihmisen kanssa kastettiin ensimmäisinä uudessa kirkossa.

Vanha kirkko oli tavallinen omakotitalo, jossa Kiyokuni koki ilmapiirin kodikkaaksi ja lämminhenkiseksi. Tämän ilmapiirin hän toivoo jatkuvan uudessakin kirkossa, jossa hänestä korostuu myös uudella tavalla pyhyys. Kirkosta on tullut Kiyokunille ja hänen miehelleen elämän keskus.

– On suuri ilo saada käydä kirkossa enkä meinaa millään päästä sunnuntaisin lähtemään kotiin, kun kirkolla on niin hyvä olla, Kiyokuni nauraa.

Hän toivoo, että seurakunnan väkimäärä lisääntyisi ja että kirkossa voisi kuulua myös lasten ääniä.

Lue lisää tarinoita lähetyskentiltä joka viikko Uusi Tie -lehdestä. Tilaa lehti tästä.