Uusia lähetystyöntekijöitä Kansanlähetykselle

Piispa Matti Repo siunasi avustajineen 10. helmikuuta neljä uutta lähetystyöntekijää lähetystyöhön. ”Jumala ei hylkää meitä huolimatta siitä, millaisissa ulkoisissa olosuhteissa kulloinkin olemme”, läheteiksi siunatut Rantamäet toteavat.

Joanna ja Petteri Rantamäki ovat tänä vuonna lähdössä lähetystyöhön Japaniin, jossa heitä odottaa kielikoulu-vaiheen jälkeen nuoriso- ja mediatyö pienessä seurakunnassa. Kuvassa myös lähetysjohtaja Daniel Nummela. Kuva: Philippe Gueissaz

Uunituoreet hyvän sanoman viejät Joanna ja Petteri Rantamäki jakoivat samana iltana Facebookissa Beachillfamily-ryhmässään ilonsa tilaisuuden jälkeen. Heidän mieleensä jäi erityisesti lähetysjohtaja Daniel Nummelan puhe.

”Ensinnäkin, nyt meille on annettu myös ulkoinen kutsu. Jos sisäinen kutsu horjuu kentällä rankan paikan tullen, ulkoista voi muistella. Toiseksi lähetysjohtaja mainitsi, että lähetystyöhön lähteminen tarkoittaa olemista osana lähettiperhettä.”

Rantamäet kokivat hienona myös lähetysjohtajan toteamuksen siitä, että vielä eläkkeelle pääsynkin jälkeen voi kokea yhteyttä muiden vanhojen ja nykyisten lähettien kanssa.

”Hän kehotti hyödyntämään tilanteet, joissa voimme laittaa monenlaiset lahjat käyttöön. Sen aiomme todellakin tehdä! Neljänneksi Nummela muistutti, että Jumala ei hylkää meitä huolimatta siitä, millaisissa ulkoisissa olosuhteissa kulloinkin olemme.”

Joanna ja Petteri Rantamäki ovat tänä vuonna lähdössä lähetystyöhön Japaniin, jossa heitä odottaa kielikouluvaiheen jälkeen nuoriso- ja mediatyö pienessä seurakunnassa.

Piispa Matti Repo avasi lähetystyön todellisuutta puheessaan todeten, että sanaa saarnataan vuosia ja vuosikymmeniä, mutta kasvu näyttää heikolta.

– Yksi sukupolvi ei saa nähdä kuin pientä muutosta, vain joitakin Kristuksen puoleen kääntyviä ja kasteen ottavia. Jumalanpalveluksiin kokoontuu vuosi toisensa perästä vain vähäinen uskollisten joukko. Näyttää siltä, kuin mitään ei tapahtuisi. Ja kuitenkin tapahtuu. Pieni siemen on alkanut kasvaa, vähäinen hapate on alkanut hapattaa.

Evankeliumilla on piispan mukaan vaikutusta yksittäisten ihmisen lisäksi myös laajemmin. Hän totesi puheessaan, että muutokset voivat vaikuttaa pinnallisilta, mutta ne kantavat Jumalan valtakunnan merkkejä.

Toinen pariskunta, joka siunattiin lähetystyöntekijöiksi, on lähdössä seurakuntatyöhön työalueelle, jonka turvallisuusohjeiden mukaisesti heidän nimiään ei voi mainita. He kokivat, että piispan saarna sinapin siemenestä ja hapatteesta rohkaisee matkaan.

– On hyvä muistaa, että Kristus meissä vaikuttaa siellä, missä olemme ja kuljemme, olemmepa muukalaisia vieraalla maalla tai kotoisasti Suomessa.