Uusi Tie on nyt saatavilla äänilehtenä

Äänilehtenä Uusi Tie on myös näkövammaisten saavutettavissa.

Uusi Tie -lehti on nyt kuunneltavissa Näkövammaisten liiton Luetus-palvelussa. Lehden sisältö on sama kuin Uuden Tien verkkolehdessä, eli tarjolla on valtaosa lehden henkilöhaastatteluista, asia-artikkeleista ja raamattuopetuksista sekä pääkirjoitukset ja kolumnit. Painetun lehden pienemmät uutispalaset, rukouspalsta ja ilmoitukset eivät ole osa äänilehteä. Viikon lehti julkaistaan Luetus-palvelussa torstaisin.

– Meille on tullut enenevässä määrin pyyntöjä saattaa lehti näkövammaisten ulottuville äänilehtenä. Nyt olemme saaneet homman maaliin Näkövammaisten liiton kanssa ja toivomme, että monet sellaiset voisivat löytää lehtemme pariin, jotka eivät pysty lukemaan lehteä, Uuden Tien toimituspäällikkö Matti Korhonen sanoo.

Luetus-palvelun kautta näkövammainen voi kuunnella lehtiä mobiililaitteilla, Windows-tietokoneella sekä helppokäyttöisellä kuuntelulaitteella. Palvelu ja kuuntelulaitteen lainaus ovat käyttäjälle maksuttomia palveluita ja edellyttävät lääkärin toteamaa näkövammaa. Näkövamman haitta-aste on oltava vähintään 50 prosenttia. Ohjeet Luetus-palvelun tunnusten saamiseen löytyvät osoitteesta luetus.fi.