Uudessa Tiessä julkaistuista elämäntarinoista koottiin koskettava kirja

”Armon koskettamat” -kirjassa erilaiset ihmiset kertovat, miten Jeesus on osoittanut todellisuutensa heidän elämässään.

”Armon koskettamat” -kirjassa erilaiset ihmiset kertovat, miten Jeesus on osoittanut todellisuutensa heidän elämässään.

Uusi Tie -lehdessä kerrotaan joka viikko siitä, miten Jumala toimii yhä tänäkin päivänä.Kesäkuun lopulla ilmestyvässä Armon koskettamat -kirjassa (Uusi Tie) erilaiset ihmiset todistavat, miten Jumala vastaa rukouksiin, parantaa, antaa uusia alkuja ja kohtaa ihmeellisillä ja yllättävälläkin tavoilla. Kirja rohkaisee lukijaa lähestymään Jumalaa missä tahansa olosuhteissa.

Haastattelut on tehty Uusi Tie -lehteen pääosin viime vuonna. Lisäksi kirjasta löytyy muutamia raamattuopetuksia ja kolumneja.

”Kaikki kertomukset ovat erilaisia. Jumala kohtelee meitä yksilönä. Hän ei tee väkivaltaa meidän persoonallemme. Sinä saat tulla Jumalan luokse, juuri sellaisena kuin olet. Jeesuksen uhri ristillä on tehnyt tämän mahdolliseksi”, kirjoittaa päätoimittaja Leif Nummela kirjan esipuheessa.

Yksi haastatelluista on räppäri Mikael Meklin, joka korjaa kirjassa monen kuvaa Jumalasta: ”Jumala voi tuntua tylsältä, kaukaiselta ja etäiseltä. Oikeasti hän on hyvä, mielenkiintoinen ja aina lähellä”, hän sanoo. Taikuri Miika Korkatin mielestä Jumalan olemassaolon näkeminen on helppoa, pitää vain katsoa ympärilleen. ”Jumala ei ole pystyttänyt majaansa johonkin mystiseen yliluonnolliseen ulottuvuuteen, johon täytyisi saada yhteys löytääkseen todisteita Jumalasta”, hän selittää kirjassa.

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kertoo aloittaneensa yhdeksänvuotiaana Raamatun säännöllisen lukemisen, ja lukeminen on jatkunut viisikymmentä vuotta. ”Tuo kirja tekee minut jatkuvasti onnelliseksi ja yllättää minut. On kuin saisin happea vereeni, tai raitista ilmaa.”

Kirja pitää sisällään myös puhuttelevan entisen talibaanin haastattelun. Obaidulla Obaidullah kertoo olevansa nykyään kiireinen evankeliointitehtävän kanssa: ”Tämä maailma ei tarjoa minulle enää mitään. Inhimillisesti olen menettänyt kaiken: perheeni, sukulaiseni, asemani, koulutukseni, kotini, etuoikeuteni, rahani, kotimaani. Ainoa syy elää on Jeesuksen lähetyskäsky tavoittaa ihmisiä evankeliumilla.”

Armon koskettamiin kuuluu myös muusikko-evankelista Merituuli ”Jippu” Elorinne. Hän kiteyttää kristinuskon sanomaa. ”Sanoma ei ole, että muutu ensin ja tule sitten ristintielle. Sanoma on, että tule ensin tielle kohti Golgataa, josta vuotaa voima, joka muuttaa kaiken.”

Kirja postitetaan Uuden Tien kestotilaajille tilaajalahjana heinäkuun aikana.