Uuden Tien jakeluhäiriöt eivät ole vain yksittäistapauksia

Uuden Tien jakeluhäiriöiden taustalla on Postin toiminta.
Sinisellä taustalla punainen postilaatikko.

Uusi Tie teki syyskuun alussa verkkokyselyn, jossa pyydettiin palautetta lehden jakeluhäiriöistä. Vastauksia tuli kahden viikon aikana 85 kappaletta. KUVA: ISTOCK

Uusi Tie teki syyskuun alussa verkkokyselyn, jossa pyydettiin palautetta lehden jakeluhäiriöistä. Vastauksia tuli kahden viikon aikana 85 kappaletta. Koko lehden tilaajamäärän suhteutettuna määrä ei ole valtavan suuri, mutta se kertoo siitä, etteivät jakeluhäiriöt ole vain yksittäistapauksia.

Kyselyyn vastanneista yli puolet asui Helsingin, Tampereen ja Turun seudulla, mutta lehden myöhästelyä oli tapahtunut useimmilla Suomen postinumeroalueilla. Yllättävää kyllä – kyselyyn ei tullut ainuttakaan vastausta Savonlinnan, Kajaanin, Oulun, Kemin ja Rovaniemen postinumeroalueilta.

Vastaajista yli puolet oli saanut lehden myöhässä toistuvasti (yli kolme kertaa) viimeisen kahden kuukauden aikana. Hieman vajaa puolet oli saanut lehden myöhässä yhdestä kahteen kertaa.

Vastaajista noin 70 prosenttia saa lehden viikonlopun jälkeen maanantaina ja loput myöhemmin ­samalla viikolla. Lehti oli jäänyt kokonaan tulematta vähintään kerran viimeisen kahden kuukauden aikana jopa 30 prosentille vastaajista.

Jakeluhäiriöiden taustalla Postin toiminta

Postin jakelu-uudistuksen vuoksi Uuden Tien ilmestymispäivä muuttui huhtikuun alussa torstaista perjantaiksi. Uudistuksen jälkeen olemme saaneet aiempaa enemmän palautetta lehden myöhästelystä.

Jakeluhäiriöiden taustalla on Postin toiminta. Lisäksi myöhästely on johtunut muutaman kerran painon teknisestä viasta. Tiedossamme on viimeisen vuoden ajalta vain yksi tapaus, jossa meistä johtuvasta syystä lehti on myöhästynyt aikataulusta.

Uuden Tien toimitus on pahoillaan lehden myöhästelystä, ja teemme kaikkemme, että ongelma saadaan korjaantumaan. Kehotamme tilaajiamme myös jatkossa olemaan yhteydessä tilaajapalveluumme, mikäli lehti jää tulematta tai myöhästyy toistuvasti.

Kiitämme lukijoitamme kärsivällisyydestä!

Juttua korjattu 26.9. klo 16:48: Jutussa sanottiin aiemmin virheellisesti, että kyselyyn ei tullut ainoatakaan vastausta Satakunnan postinumeroalueelta. Satakunta korjattu Savonlinnaksi.