Urheilulähetys hikoilutti Sykkeessä

Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivien pääteema muistutti, että urheilu tarjoaa paitsi yhteisöllisyyttä, kunnon kohotusta ja arvokasvatusta, myös keinon lähetystyölle.

RGB_sport-uutinen_Jussi-Valkeajoki
– Olemme onnistuneet rakentamaan siltaa urheilutapahtumistamme paikallisiin seurakuntiin. Uusia ihmisiä on tullut seurakunnan yhteyteen, Taneli Skyttä kuvaa. kuva: Jussi Valkeajoki

Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivien pääteema muistutti, että urheilu tarjoaa paitsi yhteisöllisyyttä, kunnon kohotusta ja arvokasvatusta, myös keinon lähetystyölle. Sykkeessä-päiviä vietettiin Porin Kuninkaanhaan koululla viime viikonloppuna 17.–19.6.

– Suomalaiset ovat tunnetusti urheilukansa, ja olemme huomanneet, miten urheilutyö tarjoaa uuden, innostavan tarttumapinnan lähetystyöhön myös niille, jotka eivät ehkä aiemmin ole löytäneet siinä paikkaansa, työaluevastaava Taneli Skyttä perustelee.

Urheilulähetys on maailmalla vakiinnuttanut paikkansa yhtenä lähetystyön muotona. Vuodesta 2014 alkaen Kylväjäkin on tehnyt urheilutyötä Mongoliassa yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa perustamansa FLOM Sports Clubin kautta. Sen toiminta tavoittaa satoja lapsia, nuoria ja aikuisia. Seuran paikallinen johtaja Dorzsuren Nominulzii Ulaanbatarista vieraili kesäpäivillä.

Päivien alla Kirjurinluodon maisemissa pääsi urheilun makuun hyväntekeväisyysjuoksutapahtumassa, joka toteutettiin Mongolian vammaistyön hyväksi.

– Aikana, jolloin valtaosa ihmisistä teki arjessa fyysisesti raskasta työtä, oli hienoa, kun sai tulla, levähtää ja kuunnella. Sille on edelleen paikkansa, mutta ihmiset saa tänä päivänä helpommin mukaan konkreettiseen toimintaan.