Tutkimus paljastaa edesmenneen evankelistan räikeät väärinkäytökset

Tuoreen tutkimuksen mukaan edesmennyt apologeetta ja evankelista Ravi Zacharias ahdisteli vuosikausia naispuolisia hierojiaan. Hän maksoi uhrit hiljaisiksi järjestönsä varoilla.

Viime keväänä menehtynyt Ravi Zacharias oli arvostettu apologeetta ja evankelista. Paljastukset ovat muuttaneet ihmisten käsityksiä hänestä. Kuva: RZIM

Maailmankuulu evankelista Ravi Zacharias kuoli toukokuussa 2020. Ruumis oli hädin tuskin kylmennyt, kun evankelistaa alettiin syyttää julkisuudessa seksuaalisesta häirinnästä.

Zachariaksen perustama järjestö Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) palkkasi asianajotoimisto Miller & Martinin tekemään riippumattoman selvityksen syytöksistä lokakuussa 2020. Tutkinnan valmistumisesta uutisoi Christianity Today 11. helmikuutta.

Tutkinta osoittaa, että Zacharias oli ahdistellut yli vuosikymmenen ajan naispuolisia hierojiaan Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Evankelista houkutteli uhreja luomalla heihin luottamussuhteen ja maksamalla heille rahaa. Hän käytti järjestönsä varoista kymmeniätuhansia dollareita hierontamaksuihin ja hierojien lahjomiseen. Lisäksi Zachariaksen puhelimelta ja tietokoneelta löytyi satoja yhteydenottoa hierojille ja alastonkuvia nuorista naisista.

Tutkinnassa ei löydetty todisteita siitä, että RZIM olisi tiennyt perustajansa toiminnasta. Tosin Zachariasta oli syytetty seksuaalisesta ahdistelusta ensimmäisen kerran jo vuonna 2017. Silloin RZIM torjui syytökset, mutta nyt se myöntää olleensa väärässä.

Tilaa Uuden Tien verkkolehti tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: