Tuhkasta nousee uusi kirkko

Äärimuslimit tuhosivat maaliskuussa 2011 yli 60 kirkkoa Lounais-Etiopiassa Jimman alueella. Näistä 13 on luterilaisia Mekane Yesus -kirkkoja. Poltettujen luterilaisten kirkkojen tilalle on tällä hetkellä nousemassa neljä tiilikirkkoa ja yksi savimajakirkko. Yhtä tiilikirkoista rakennetaan Dimtun kaupunkiin suomalaisvaroin. – Olemme hyvin onnellisia kirkon rakentamisesta. Ylistämme ja kiitämme tästä Jumalaa, seurakunnan pastorin rouva Zertihun kertoo. Kirkkojen lisäksi äärimuslimit...

Dimtun kirkko lehteen_OK

Äärimuslimit tuhosivat maaliskuussa 2011 yli 60 kirkkoa Lounais-Etiopiassa Jimman alueella. Näistä 13 on luterilaisia Mekane Yesus -kirkkoja.

Poltettujen luterilaisten kirkkojen tilalle on tällä hetkellä nousemassa neljä tiilikirkkoa ja yksi savimajakirkko. Yhtä tiilikirkoista rakennetaan Dimtun kaupunkiin suomalaisvaroin.

– Olemme hyvin onnellisia kirkon rakentamisesta. Ylistämme ja kiitämme tästä Jumalaa, seurakunnan pastorin rouva Zertihun kertoo.

Kirkkojen lisäksi äärimuslimit tuhosivat myös kristittyjen koteja. Tekijät saatiin kiinni, ja he saivat teoistaan 4–7 vuotta vankeutta. Viranomaiset panivat muslimit rakentamaan seurakunnille väliaikaisia savimajakirkkoja, joissa kristityt toistaiseksi kokoontuvat.

Ääri-islam on ollut kasvussa Etiopiassa viime vuosina, mutta Dimtun kristityt eivät ole peloissaan.

– Muslimit elävät kaupungissamme rauhassa meidän kanssamme. Tilanne on nyt rauhallinen. Kaiken tämän jälkeen me osoitamme Jumalan rakkautta heille ja kohtelemme heitä rakastavasti, Zertihun sanoo.

Hän uskoo, että uusi, isompi kirkko houkuttelee myös muita kuin kristittyjä tulemaan kirkkoon.

– Tämä on mahdollisuus kutsua ei-uskoviakin osallistumaan jumalanpalveluksiimme, uskomaan Jeesukseen Kristukseen pelastajanaan ja liittymään meihin.

Jimman alue on muslimivoittoista. Dimtun kaupungin vajaasta 10 000 asukkaasta reilut 200 kuuluu Mekane Yesus -kirkkoon. Muita merkittäviä kristillisiä kirkkoja Etiopiassa ovat ortodoksikirkko ja baptistinen Kale Hewot.

 

Uusi Tie pitää sinut ajan tasalla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähetystyön uutisista.
Tilaa lehti tästä.