Transitilla Siperiaan

– Jokainen lähtö on ollut yhtä tervanjuontia, Aatto Lamminpää huokaisee iltateen ääressä Karatusan pappilassa Siperiassa. – Eikä se matkalla ole yhtään helpompaa. Venäjään liittyvä romantiikka on karissut jo kauan sitten. Jokaisella reissulla on ikävä kotiin. Vastuksista huolimatta Aatto Lamminpää on lähtenyt Venäjälle kerta toisensa jälkeen. Viimeiset kolme vuotta eläkkeellä olevan Savonlinna-Säämingin seurakunnan nuorisotyöntekijä on viettänyt...

Kuva1Auto_Nettiin

– Jokainen lähtö on ollut yhtä tervanjuontia, Aatto Lamminpää huokaisee iltateen ääressä Karatusan pappilassa Siperiassa.

– Eikä se matkalla ole yhtään helpompaa. Venäjään liittyvä romantiikka on karissut jo kauan sitten. Jokaisella reissulla on ikävä kotiin.

Vastuksista huolimatta Aatto Lamminpää on lähtenyt Venäjälle kerta toisensa jälkeen. Viimeiset kolme vuotta eläkkeellä olevan Savonlinna-Säämingin seurakunnan nuorisotyöntekijä on viettänyt syksyt ja keväät Minusinskissa ja Karatusassa Kansanlähetyksen määräaikaisena lähettinä.

Lamminpää talkoolaisineen on remontoinut pappilan Karatusaan ja Minusinskissa seurakunnalle tilat kerrostaloon. 6000 kilometrin matkan Siperiaan hän tekee pakettiautolla.

– Transit on ainoa järkevä kulkupeli Siperiaan. Uudemmissa autoissa on tietokoneet, ei niille tavallinen kuolevainen mitään mahda.

-Vanhoihin pakettiautoihin tehoaa nämä vanhat keinot: leka, pienempi moska ja ankara ruuvimeisseli, tietää Aatto Lamminpää satojentuhansien ajokilometrien jälkeen.

 

Lue lisää uusimmasta Uusi Tie -lehdestä.