Tiukat rajat uskonnonvapaudella

Mustanmeren rannalla sijaitsevan Sotšin olympialaiset ovat herättäneet paljon keskustelua Venäjän ihmisoikeustilanteesta ja pelkoa terroristien iskuista. Venäjän tilannetta seurataan Suomessa mielenkiinnolla, mutta millainen vapaus on entisen Neuvostoliiton maiden kohdalla Mustanmeren ja Kaspianmeren tienoilla? Esimerkiksi Turkmenistanissa rekisteröimättömät uskonnolliset kokoontumiset ovat jyrkästi kiellettyjä ja uusien uskonnollisten yhteisöjen rekisteröityminen on lähes mahdotonta. Lue juttu uusimmasta Uudesta Tiestä. Mukana kartta!

KANSI_OK

Mustanmeren rannalla sijaitsevan Sotšin olympialaiset ovat herättäneet paljon keskustelua Venäjän ihmisoikeustilanteesta ja pelkoa terroristien iskuista. Venäjän tilannetta seurataan Suomessa mielenkiinnolla, mutta millainen vapaus on entisen Neuvostoliiton maiden kohdalla Mustanmeren ja Kaspianmeren tienoilla?

Esimerkiksi Turkmenistanissa rekisteröimättömät uskonnolliset kokoontumiset ovat jyrkästi kiellettyjä ja uusien uskonnollisten yhteisöjen rekisteröityminen on lähes mahdotonta.

Lue juttu uusimmasta Uudesta Tiestä. Mukana kartta!