Joulun Aika -lehti tuo joulun iloa

Vuoden 2023 joululehdessä monet haastateltavat kertovat elämästään; tuskasta ja pettymyksistä, haaveista ja Jumalan antamasta avusta, toivon viriämisestä, ilosta ja vapaudesta. Esillä ovat myös tärkeät kysymykset, kuten voinko luottaa siihen mihin uskon, ja missä kulkee Raamatun sanoman ja fantasian raja.

Tutustu lehteen ja anna se lahjaksi naapurillesi. HUOM! Uusi Tie on myynyt painoksen loppuun. Voit kysyä lehteä paikallisilta Kansanlähetyspiireiltä. Jos sinulla on kysyttävää jo tekemästäsi tilauksesta, voit soittaa Mika Ratilaiselle numeroon 040 8323 144 (ei laskutus) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen tilauspalvelu[at]uusitie.com (myös laskutusasiat).

Vuoden 2023 numerosta löydät muiden muassa seuraavat artikkelit:

Tonttujen teologiaa
Huolestunut äiti pohtii, mikä on lapsen askarteleman tontun paikka kodissa. Voiko sen asettaa seisoskelemaan vaikkapa seimiasetelman taakse? Mikä hahmo tonttu oikeastaan on? Äiti ryhtyy selvittämään tonttujen teologiaa ja pyytää avuksi kaksi tietokirjailijaa, Heikki Sauren ja Esko Miettisen.

Lähdevesi nosti peräkylän kukoistukseen
Keskipohjalaisella asutustilalla toimii 130 henkilöä työllistävä yritys, Finn Spring, jonka tuottamaa palkittua lähdevettä juodaan Lähi-idässä asti.  Hannu ja Virpi Ali-Haapala kertovat omasta elämäntiestään, perheyrityksen haasteista ja onnen hetkistä.

Diakonin adventtikynttilät
Diakoni Virpi Juppala sytyttää neljä adventtikynttilää. Hän on paikalla Janakkalan seurakunnassa koko joulukuun ja näkee, mitä kaikkea tapahtuu. Näiden kynttilöiden loisteessa syttyvät ihmissydämiin toivo, rauha, rakkaus ja ilo.

Oliko Jeesus oikeasti olemassa?
Historialliset todisteet kertovat riittävästi Jeesuksesta. Niiden ja Raamatun tekstien perusteella saa käsityksen siitä, kuka Jeesus oli. Mutta oliko hän Jumalan Poika? ”Minä ainakin uskon niin,” sanoo artikkelin kirjoittaja, arkeologi Eero Junkkaala.

Hannan uusi joulu
Riihimäkeläinen Hanna Prinkkilä odottaa iloisin mielin joulua. Elämän sekamelska uususkonnollisuuden parissa, tyhjyys ja pelot ovat väistyneet. Nyt mielen täyttää kiitollisuus ja hyvä rauha. Hän haluaa kertoa tarinansa, jotta moni ymmärtäisi ja uskoisi.

Joululaulut raikuvat koulussamme
Koululaisten vanhempia on moneen lähtöön. Uskonnottomat vanhemmat ovat usein aktiivisia tuomaan omaa kantaansa esiin. Sen sijaan kristityt vanhemmat harmittelevat hiljaa kotona, kun koulun joulujuhlassa ei saanut laulaa virttä eikä ohjelmassa ollut seimikuvaelmaa. Keski-Uudenmaan kristillisen koulun opettaja Teija Arvidsson rohkaisee kristittyjä vanhempia avaamaan suunsa. Seimikuvaelman esittämiselle ei ole estettä. Sen kautta Raamatun tärkein sanoma piirtyy lapsen mieleen.

Lappi lumosi meidät
Sanna Hietalahti toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja muutti Lappiin. Nyt hän elää miehensä kanssa paikassa, jossa taivas on lähellä ja maailma sopivan kaukana.

Tilaa uutiskirje

Saat suoraan sähköpostiisi kuukausittaisen koosteen, jossa poimimme uutisvirrasta sinulle tärkeitä asioita ja valotamme niiden taustaa. Lisäksi saat viikottain tiedon verkkolehtemme tuoreista jutuista.