Tässä olen enkä muuta voi

Mikä minua innostaa ja saa jatkamaan hengellisessä työssä? Kristikunnan alakulo väsyttää ja töihin on pakko vain mennä, kun on kerran luvannut. Minkä varassa lähetysliikkeen johtaja jaksaa tänä aamuna lähteä töihin? 1960-luvulla syntyi ihmeellinen lähetysherätys. Evankeliumi voitti sydämiä, ihmiset pelastuivat ja lähetystyö lähti nousuun. On innostavaa olla mukana lähetysherätysliikkeessä. Juuri äsken lähetysväki keräsi rahaa kirkkoon Japanissa....

Mikä minua innostaa ja saa jatkamaan hengellisessä työssä? Kristikunnan alakulo väsyttää ja töihin on pakko vain mennä, kun on kerran luvannut. Minkä varassa lähetysliikkeen johtaja jaksaa tänä aamuna lähteä töihin?

1960-luvulla syntyi ihmeellinen lähetysherätys. Evankeliumi voitti sydämiä, ihmiset pelastuivat ja lähetystyö lähti nousuun. On innostavaa olla mukana lähetysherätysliikkeessä. Juuri äsken lähetysväki keräsi rahaa kirkkoon Japanissa. Viime sunnuntaina uudessa Sumoton kirkossa Awajin saarella oli ensimmäinen jumalanpalvelus ja neljä kastetta!

Kristikunta nukkuu monin paikoin Ruususen unta. Jos evankeliumin työ jätetään palkatuille, se lakkaa pian. Minua rohkaisee visio jokaisen uskovan mahdollisuudesta. Voisitko järjestää kotiseuroja, raamattu-, rukous tai lähetyspiirejä kotonasi? Kutsu pari ystävää mukaan ja siinä on alku. Näky vallankumouksellisesta ja spontaanista kotiverkostosta innostaa minua. Evankelioimisliikkeemme selkäranka on uskovien aktiivinen toimiminen omalla paikkakunnallaan.

Johtajan tehtävä erilaisten ristiriitaisten odotusten paineessa ei ole helppo. Tärkeä on yrittää kuunnella, mihin Jumala haluaa kuljettaa. Tietoisuus Jumalan kutsusta antaa voimaa. Jumala johdatti minut juuri tähän tehtävään. Tässä olen enkä muuta voi. On oltava uskollinen! Kutsu on tuonut mukanaan myös esirukoilijoiden joukon. Silmäkulma kostuu, kun kuulen sanat: rukoilen joka päivä sinun puolestasi. Se on uskomaton rohkaisu.

Tiedän, miten kaikki päättyy. Jumala on Raamatussa kertonut maailmanhistorian punaisen langan ja näyttänyt langan pään. Kun Jeesuksen kuvaamat maailmanhistorian lopun merkit toteutuvat kirkossa, yhteiskunnassa ja lähetystyön leviämisessä, saan rohkeutta ja voimaa. Jumalahan on etukäteen kertonut myös viimeisten päivien lisääntyvästä pahuudesta. Raamattu ei lupaa paratiisia tänne. Jeesus käski nostamaan päätänsä rohkeasti kun merkit täyttyvät. Historia on suuremmissa käsissä. Samoissa käsissä kuin minun pieni elämäni.

Yhä useampi on viime aikoina saanut uutta rohkeutta. Tämä on näkynyt muun muassa niiden ystävien kasvavana määränä, jotka ovat alkaneet tukea lähetystyötä kuukausittain. Tämä on meille tärkeää, jotta voimme jatkaa lähetystyötä. Myös Suomi on muuttunut lähetyskentäksi. Rukoilijoitakin tarvitaan, sillä teemme työtä näkymätöntä vihollista vastaan. Olisitko sinä kristitty, joka kokoaa tuttujaan yhteen rukoilemaan ja toimimaan evankeliumin puolesta?

Ei ole upeampaa kuin olla suuressa työssä mukana. Aikani täällä on lyhyt. Omaisuuteni katoaa. Vain ikuiset sielut säilyvät. Jokaisella niitä on yksi. Tehtävämme on käyttää aikaamme, omaisuuttamme ja kykyjämme, jotta voisimme auttaa mahdollisimman monta kotiin. Siinä on innostava näky, jota ei tarvitse hävetä tässä ajassa ja kerran Jumalan edessä.