Tämän vuosisadan merkittävin herätys?

Istun ulkomailla kokouksessa, jossa entinen radikaalimuslimi kertoo tulkin välityksellä kääntymyksestään Kristuksen seuraajaksi. Hän avautuu taustastaan terroristijärjestössä ja siitä, kuinka hän luki yhtä aikaa Koraania sekä Raamattua ja vertasi molempien sanomaa toisiinsa. Hän kertoo kohtaamisestaan erään kristityn miehen kanssa ja kuinka keskustelut tämän kanssa selvensivät hänelle, mistä kristinuskossa todella on kysymys. Lopuksi hän todistaa, miten hänestä…

rgb_leif-10_2016-okIstun ulkomailla kokouksessa, jossa entinen radikaalimuslimi kertoo tulkin välityksellä kääntymyksestään Kristuksen seuraajaksi. Hän avautuu taustastaan terroristijärjestössä ja siitä, kuinka hän luki yhtä aikaa Koraania sekä Raamattua ja vertasi molempien sanomaa toisiinsa. Hän kertoo kohtaamisestaan erään kristityn miehen kanssa ja kuinka keskustelut tämän kanssa selvensivät hänelle, mistä kristinuskossa todella on kysymys. Lopuksi hän todistaa, miten hänestä tuli Jeesuksen seuraaja. Hän paljastaa saaneensa useita tappouhkauksia ja että hänet on kerran hakattu sairaalakuntoon uuden uskonsa takia. Tästä huolimatta hän on silmiinpistävän iloinen ja innoissaan.

Jo vuonna 2014 ilmestyneessä kirjassaan A Wind in the House of Islam (Tuuli islamin talossa) tutkija, tohtori David Garrison kertoo mielenkiintoisia uutisia. Maailmassa oli silloin yli seitsemänkymmentä paikkakuntaa, yli 29 eri maassa, joilla vaikutti muslimista kristityksi kääntyneiden hengellisiä liikkeitä. Kussakin niissä oli vähintään yli sata seurakunnan alkua tai yhteensä vähintään yli 1000 kastettua kristittyä. Joissakin maissa näihin liikkeisiin kuului kymmeniä tuhansia kristityksi kääntyneitä. Perustuen lukemattomiin henkilökohtaisiin haastatteluihin ja tutkimuksiin eri puolilla islamilaista maailmaa Garrison arvioi yksittäisiä islamista kristinuskoon kääntyneitä olleen maailmassa jo tuolloin vähintään kaksi miljoonaa. Näissä tutkimuksissa ei tietenkään ole voitu huomioida kaikkia niitä liikehdintöjä, jotka esiintyvät, viimevuotisten massamuuttojen myötä länsimaihin siirtyneiden muslimien parissa. Heidänkin joukossaan eri maissa on viime vuosina rekisteröity yhteensä tuhansia muslimeista kristityiksi kääntyneitä, kastettuja ja kristillisiin yhteisöihin liittyneitä.

Tällaista islamista kristinuskoon ­kääntyneiden määrää ei tunneta koko islamin aikaisemman historian ajalta.

Tämä liikehdintä on kenties toistaiseksi merkittävin kristillinen herätys maailmassa 21. vuosisadalla. On selvää, että kysymyksessä on kaiken kaikkiaan hyvin pieni joukko maailman puolentoista miljardin muslimin joukossa. Mutta olennaisinta on, että tällaista islamista kristinuskoon kääntyneiden määrää ei tunneta koko islamin aikaisemman historian ajalta. Onko tämä jonkin uuden alkua? Vain Jumala tietää. Monet kristityiksi kääntyneistä elävät suuressa vaarassa, vaikka asuvatkin länsimaisissa demokratioissa, koska islamissa on edelleen voimassa hyvin armoton opetus niiden kohtelusta, jotka kääntyvät pois islamista.

Useat islamin tuntijat ovat sitä mieltä, että enemmän kuin mikään muu ilmiö nykymaailmassa, terrorijärjestö ISIS:in toiminta on tehnyt lukuisista muslimeista kriittisiä omaa uskontoaan kohtaan. Selvää on, että kristittyjen on jatkettava todellisen rakkauden osoittamista ja selkeän todistuksen antamista Jeesuksesta Kristuksesta kaikille, myös muslimi lähimmäisillemme. Tämä on sekä meidän velvollisuutemme että etuoikeutemme.