Taistelu perheen ja lasten puolesta kiihtyy

”Jokaisella lapsella on luonnollinen oikeus omaan isään ja äitiin”, muistuttaa Aito avioliitto -yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen. Hänen mukaansa avioliiton, perheen ja lasten oikeuksien puolesta käytävä taistelu on kasvamassa maailmanlaajaksi liikehdinnäksi. Mukana on paljon muitakin kuin vakaumuksellisia kristittyjä. Vastajulkaistu 500-sivuinen kirja Jephthah’s Daughters: Innocent Casualties in the War for Family ’Equality’ (Jeftan tyttäret: Perheiden ”tasa-arvoa” ajavan...

leif-pk”Jokaisella lapsella on luonnollinen oikeus omaan isään ja äitiin”, muistuttaa Aito avioliitto -yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen. Hänen mukaansa avioliiton, perheen ja lasten oikeuksien puolesta käytävä taistelu on kasvamassa maailmanlaajaksi liikehdinnäksi.
Mukana on paljon muitakin kuin vakaumuksellisia kristittyjä. Vastajulkaistu 500-sivuinen kirja Jephthah’s Daughters: Innocent Casualties in the War for Family ’Equality’ (Jeftan tyttäret: Perheiden ”tasa-arvoa” ajavan sodan viattomat uhrit) on tärkeimpiä tämän liikehdinnän keskeltä nousseita dokumentteja. Kirjan ovat toimittaneet biseksuaali Robert Oscar López ja radikaali feministi Rivka Edelman jotka molemmat ovat lesbovanhempien kasvattamia. Kirjassa on 57 esseetä kuudeltatoista kirjoittajalta. Lähdeviitteitä on 550. Kirja sisältää lukuisia ennen julkaisemattomia lesbo- ja homoperheissä kasvaneiden todistuksia.

Massiivisen aineiston pohjalta kirjoittajat kritisoivat ankarasti modernia liikehdintää niin kutsutun tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Heidän mielestään siinä riistetään lasten ihmisoikeuksia edistyksen ja tasa-arvon nimissä. ”Muodikkaat yhteiskunnalliset liikkeet osoittautuvat usein huonoiksi ideoiksi. Voin sanoa rehellisesti, etten tunne yhtäkään homo- ja lesboperheissä kasvanutta aikuista lasta, joka voisi kertoa kokeneensa mitään, mikä edes kaukaisesti muistuttaisi onnellista lapsuutta”, kirjoittaa Rivka Edelman.

Ongelma ei ole se, että homoseksuaalit olisivat muita huonompia vanhempia, vaan se, että lapsi viedään lähtökohtaisesti eroon biologisesta isästään tai äidistään. Koska tälle tilanteelle ei ole luonnollista selitystä, lapselle ei jää oikeutta surra isän tai äidin menetystään ja kaipuutaan. Rivka Edelman mukaan historia tulee tuomitsemaan ankarasti tällaisen toiminnan. Jo tänään moniulotteinen inhimillinen todellisuus murtaa valtamedian tukemien kampanjoiden luoman mustavalkoisen maailmankuvan. Yksi unohdettu ryhmä ovat mainitut homo- ja lesboperheissä kasvaneet. Lisäksi on muistettava kaikki entiset homot, lesbot ja biseksuaalit, joiden ääni ei nykyisessä ilmapiirissä tule kuulluksi.

TV7-kanavan kotisivuilta löytyy kaksituntinen koskettava dokumentti Tällaisia jotkut teistä olivat ennen. Se sisältää yli kaksikymmentä kertomusta ihmisistä, jotka ovat kulkeneet matkan homoseksuaalisuuden hämmennyksestä Jeesuksen Kristuksen tuomaan eheytymiseen ja rakkauteen, olipa heidän taipumuksensa kokonaan muuttunut tai ei.

Suomeksi julkaistu norjalaisen Espen Ottosenin haastattelukirja Minun homoseksuaalit ystäväni (Uusi Tie 2010) sisältää kymmenen todella koskettavaa pohjoismaista kertomusta. Sikäli kun ilmapiiri avautuu, näitä kertomuksia tullaan kuulemaan jatkuvasti lisää.

Tällä viikolla kokoontuva kirkolliskokous saa käsiteltäväkseen avioliittolain muuttamiseen liittyvän aloitteen, jonka mukaan kirkon pitäisi arvioida uuden avioliittolainsäädännön seurauksia kirkolle. Kirkkona sen tulisi tietenkin lähteä liikkeelle siitä, mitä Raamattu opettaa avioliitosta. Sen tulisi ottaa huomioon ensimmäisten kristittyjen todistus, jota dosentti Erkki Koskenniemi valaisee tämän lehden pääjutussa. Lisäksi kirkon tulisi, nimenomaan kirkkona, kuunnella kaikista vähemmistöistä erityisesti juuri niitä ihmisiä, jotka haluavat sukupuolielämässään elää Jumalan armoon ja anteeksiantamukseen turvautuen Jeesuksen ja apostolien opetusten mukaisesti.