Syyskuussa marssitaan syntymättömien lasten oikeuksien puolesta

– Tällaisessa asiassa, jos missä, kristittyjen toivoisi voivan yhdistää joukkonsa yli kirkkokunta- ja herätysliikerajojen, pastori Samuli Siikavirta sanoo.

Viime vuonna Marssi elämän puolesta -tapahtumaan osallistui 280 ihmistä. Kuva: marssielamanpuolesta.com

Lauantaina 10.9.2022 klo 14.00 järjestetään toista kertaa Marssi Elämän puolesta -tempaus. Marssin reitti kulkee Senaatintorilta eduskuntatalolle. Marssi elämän puolesta järjestetään, jotta niilläkin, jotka eivät voi itse ääntä pitää oikeudestaan elämään, olisi ääni yhteiskunnassa, sanoo pastori Samuli Siikavirta, joka on kutsuttu pitämään marssin avauspuheenvuoro. Siikavirta edustaa Lähetyshiippakuntaa Elämän puolesta -verkostossa.

Syntymättömien lasten oikeuksien puolesta marssivat kristityt monista eri kirkkokunnista ja yhteisöistä. Tapahtumaa järjestävät Helsingin ja Kouvolan katoliset Elämän puolesta -ryhmät yhteistyössä Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan ja Patmos lähetyssäätiön kanssa.

Juuret Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa ensimmäinen March for Life järjestettiin vuonna 1974 eli seuraavana vuonna siitä, kun korkein oikeus teki abortista laillisen kaikissa osavaltioissa (tapaus Roe v. Wade). Vastaavia tapahtumia järjestetään myös muualla Euroopassa.

– Marssille kutsutaan kaikkia, jotka tahtovat pitää esillä syntymättömien lasten oikeutta elämään. Mukana on myös tahoja, jotka tukevat naisia, joita abortti koskettaa henkilökohtaisesti, Siikavirta sanoo.

– Tällaisessa asiassa, jos missä, kristittyjen toivoisi voivan yhdistää joukkonsa yli kirkkokunta- ja herätysliikerajojen. Jos ihmiselämän arvo on sinulle tärkeä asia, mitä jos liittyisit joukkoon lauantaina 10.9. Helsingin Senaatintorille, Siikavirta rohkaisee.