Sovituslauluja

Erityisesti Hilja Aaltosen tekstit "Meren tiedän" ja "Sinä kaipaatko täyteyttä Hengen" sen nousevat upeaan lentoon bändin ja Jipun taitavassa käsittelyssä.

Jippu
Getsemane
Kingdom Records 2018

Ristin luona, Vain pisara Jeesuksen verta, Golgatan veressä voima on. Jo kappaleiden nimiä silmäillessä käy ilmi, että tällä levyllä ollaan vahvasti Jeesuksen sovitustyön äärellä. Levyltä paistaa läpi Jipun rikkinäinen matka ristin juurelle, mutta myös vahva luottamus armoon ja ylösnousemuksen ilo.

Jippu kirjoittaa levyn kansiteksteissä: ”Vuosia yritin todistaa, ettei Jumalan rakkaus riitä pelastamaan mua. Olin ylpeä ja pidin itseäni itseni ainoana sovittajana. Koin, että olen langennut niin syvästi, että tässä kohtaan tulen hylätyksi, tätä syntiä ei ole sovitettu Golgatalla. Tänään saan onneksi sanoa, että olin väärässä. Ei ole mitään syntiä, ei mitään sairautta, jota Jeesus ei olisi sovittanut.”

Suurin osa kappaleista on hengellisiä klassikoita. Mukana on myös kaksi Jipun omaa sävellystä ja sanoitusta. Tunnelma on herkkä ja – näin loppusyksystä kuunnellessa – jotenkin jouluinen, vaikka sanomaltaan ollaankin pitkäperjantaissa. Tuotanto on viimeisen päälle ammattimaista, kuten myös Jipun monipuolinen ja omaperäinen tulkinta. Erityisesti Hilja Aaltosen tekstit Meren tiedän ja Sinä kaipaatko täyteyttä Hengen sen nousevat upeaan lentoon bändin ja Jipun taitavassa käsittelyssä.