Sota varjosti vanhemmuutta

”Me isien sotatrauman vuoksi vaikean lapsuuden kokeneet olemme kantaneet taakkamme yksin, koska me emme ole tiedostaneet isiemme traumaa. Tämänsuuntainen yhteiskunnallinen keskustelu on puuttunut Suomesta täysin. Minäkin olen aina ajatellut, että minun on pärjättävä omillani. – – Minun kohtaloni jakavat lukuisat sotilaiden lapset, ja se ajatus tuntuu lohduttavalta. On hyvä jakaa kokemusta kaltaistensa kanssa.”   Sotilaan...

Sota-elämäntaito”Me isien sotatrauman vuoksi vaikean lapsuuden kokeneet olemme kantaneet taakkamme yksin, koska me emme ole tiedostaneet isiemme traumaa. Tämänsuuntainen yhteiskunnallinen keskustelu on puuttunut Suomesta täysin. Minäkin olen aina ajatellut, että minun on pärjättävä omillani. – – Minun kohtaloni jakavat lukuisat sotilaiden lapset, ja se ajatus tuntuu lohduttavalta. On hyvä jakaa kokemusta kaltaistensa kanssa.”

 

Sotilaan tytär Irja Wendisch kertoo uusimmassa Uusi Tie -lehdessä, miten sota vaikutti vanhemmuuteen.