Sharia-lakia puitiin Islam-seminaarissa

Helsingin Kontulassa sijaitsevassa Metrokappelissa on tungosta. Ihmiset etsiskelevät viimeisiä hyviä paikkoja salista. Seminaari, jonka aiheena on islam ja ihmisoikeudet, ei voisi olla ajankohtaisempi. Aihe on ollut pinnalla nyt muutaman viikon ajan enemmän tai vähemmän Ajankohtaisen kakkosen teemaillan jälkeen. Seminaarin keskeiseksi kysymykseksi nousee nopeasti sharia-laki. Seminaarin pääpuhuja on islam-asiantuntija, tohtori Patrick Sookhdeo Iso-Britanniasta. Hänellä on vahva...

nettiin 1

Helsingin Kontulassa sijaitsevassa Metrokappelissa on tungosta. Ihmiset etsiskelevät viimeisiä hyviä paikkoja salista. Seminaari, jonka aiheena on islam ja ihmisoikeudet, ei voisi olla ajankohtaisempi. Aihe on ollut pinnalla nyt muutaman viikon ajan enemmän tai vähemmän Ajankohtaisen kakkosen teemaillan jälkeen. Seminaarin keskeiseksi kysymykseksi nousee nopeasti sharia-laki.

Seminaarin pääpuhuja on islam-asiantuntija, tohtori Patrick Sookhdeo Iso-Britanniasta. Hänellä on vahva tuntemus islamista ja sen pyrkimyksistä. Sharia-lain ja ihmisoikeuslain välillä vallitsee Sookhdeon mielestä jännite.

– Sharia-lain puolustajat ovat kritisoineet kansainvälistä ihmisoikeuksien julistusta siitä, että se edustaa länsimaista näkemystä, joka murentaa islamilaista ihmisoikeusnäkemystä, hän kertoo.

 

Lue lisää Patrick Sookhdeon näkemyksiä Sharia-laista uusimmasta Uudesta Tiestä.