Seurakunta auringon alla

Torreviejan vanhassa suuressa katolisessa kirkossa pitäisi alkaa juuri suomalainen jumalanpalvelus. Kirkon leveillä portailla ja sen edessä olevassa kauniissa puistossa seisoskelee paljon väkeä, osalla yllään kuoroasu violetteine kauluksineen. Kadulla seisoo musta ruumisauto, jonka sivuilla on valtaisat värikkäät kukkaseppeleet. – Siellä on hautajaiset, voi mennä vielä ainakin puoli tuntia, joku arvelee. Ihmiset odottavat keskenään jutellen ja nauttien…

IMG_2518

Torreviejan vanhassa suuressa katolisessa kirkossa pitäisi alkaa juuri suomalainen jumalanpalvelus. Kirkon leveillä portailla ja sen edessä olevassa kauniissa puistossa seisoskelee paljon väkeä, osalla yllään kuoroasu violetteine kauluksineen. Kadulla seisoo musta ruumisauto, jonka sivuilla on valtaisat värikkäät kukkaseppeleet.

– Siellä on hautajaiset, voi mennä vielä ainakin puoli tuntia, joku arvelee. Ihmiset odottavat keskenään jutellen ja nauttien auringonpaisteesta. Kukaan ei näytä olevan tohkeissaan viivytyksestä.
Espanjassa hautaaminen tapahtuu yleensä seuraavana päivänä kuolemantapauksesta, joten sille annetaan etusija, ja mikäpä suomalaisten on odotellessa Espanjan lämpimässä säässä.

Espanjan Costa Blancalla toimii luterilainen kirkko. Lue lisää sen toiminnasta uusimmasta Uudesta Tiestä (13/2014)