Satu Lambert on kiitollinen johdatuksesta

Satu Lambert muutti Helsingistä Poriin apteekkariksi runsas kaksi ja puoli vuotta sitten. Mielen täyttää kiitollisuus siitä, kuinka Jumala on johdattanut, suojellut ja varjellut. Uusi elämänvaihe Lambertin elämässä avautui, kun lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myönsi hänelle apteekkioikeudet Poriin. Muutto Satakuntaan oli tavallaan hyppy tuntemattomaan, mutta tavallaan paluuta juurille. Lambertin äiti oli kotoisin Laviasta, joka ensi...

lambert-ok

Satu Lambert muutti Helsingistä Poriin apteekkariksi runsas kaksi ja puoli vuotta sitten. Mielen täyttää kiitollisuus siitä, kuinka Jumala on johdattanut, suojellut ja varjellut.

Uusi elämänvaihe Lambertin elämässä avautui, kun lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myönsi hänelle apteekkioikeudet Poriin. Muutto Satakuntaan oli tavallaan hyppy tuntemattomaan, mutta tavallaan paluuta juurille. Lambertin äiti oli kotoisin Laviasta, joka ensi vuoden alusta on kuntaliitoksen myötä osa Poria.

– Minulla on Satakunnassa ihania serkkuja, jotka ovat auttaneet minua monissa asioissa, hän kiittelee.

Ystäviensä kanssa Satu rukoili, että Jumala johdattaisi uudella paikkakunnalla ja antaisi myös uskonystäviä. Danilo Vallan seminaarin kautta hän löysi tiensä Kansanlähetyksen starttipiiriin ja pienempään rukouspiiriin, jossa jaetaan oman elämän kysymyksiä ja rukoillaan yhdessä.

– En juurikaan tuntenut Kansanlähetystä aiemmin. Nyt siitä on tullut hengellinen kotini, jossa koen olevani samanhenkisten ihmisten kanssa. Parina vuonna olen ollut mukana myös Kansanlähetyspäivillä, Satu Lambert kertoo.

Jumalan huolenpito on ollut suurta, joskus ihan liikuttavaa. Hän kokee ihmeellisenä johdatuksena esimerkiksi asunnon järjestymisen Ulvilasta.

– Asunto on ylittänyt odotukseni. Siinä on myös vuosien varrella paljon rukoiltu, koska aiemmat asukkaat olivat uskovia. Myös paritalonaapurini ovat uskossa ja vielä kiinteistövälittäjäkin oli uskova, Satu Lambert hymyilee.

Kaikki Jumalan kädessä

Alku apteekkarina on ollut haasteellista, mutta mielenkiintoista. Ensimmäiseen vuoteen ajoittui siirtyminen sähköisten reseptien aikakauteen ja tietokoneohjelmien uusiminen. Nyt on riittänyt puuhaa muuttojen suunnittelussa. Pääapteekki siirtyy lokakuun lopulla avattavaan Puuvillan kauppakeskukseen ja sivuapteekkikin asemaostarissa muuttaa syksyllä toisiin tiloihin, tosin samassa rakennuksessa.

– Olen rukoillut Jumalalta johdatusta kaikkeen toimintaani. Ja onhan Jumala antanut myös järjen käytettäväksi. Raamatusta ja etenkin Sananlaskujen kirjasta löytyy niin ikään paljon hyviä neuvoja elämään, työhön ja toimintaan yrittäjänä. Liikaa ei kannata stressata, sillä kaikki on lopulta Jumalan kädessä, niin menestys kuin vaikeudetkin. Riittää, kun tekee parhaansa, Satu Lambert huomauttaa.

Hän kokee olevansa onnellinen työssään, hengellisessä yhteisössään ja ihmissuhteissaan.

– Vaikka minulla on paljon ystäviä, minulla ei ole koskaan ollut lähiperhettä. Vanhempanikin ovat kuolleet eikä minulla ole sisaruksia. Kesällä löysin rinnalleni uskovan miehen, joka tukee minua ja jonka kanssa voi keskustella kaikesta, Satu Lambert hymyilee. Siitäkin on kiittäminen Jumalaa.

Juttu on luettavissa kokonaisuudessaan Uusi Tie -lehden numerossa 36. Tilaa joka viikko ilmestyvä lehti tästä.