Ruotsinkielinen TV7 leviää pienin askelin

Vuodesta 2013 lähtien verkon kautta on voinut katsella ruotsinkielistä TV7-kanavaa eli Himlen TV7:ää. Sen ohjelmat ovat pitkälti samoja suomalaisen TV7:n kanssa. Kanavan päällikön Daniela Persinin mukaan 70 prosenttia sisällöstä ovat käännösohjelmia. – Idea on hyödyntää sitä ohjelmistoa, mitä talon sisällä on. Kääntäminen on edullisempaa. Tämän lisäksi tuotamme itse ruotsikielisiä ohjelmia ja meillä on yhteistyökumppaneita sisällöntuottajina,...

Daniela_Persin__200
Himlen TV7:n kanavapäällikkö Daniela Persin uskoo, että katsojaluvut tulevat kasvamaan. KUVA: ADRIANA DOBRIN

Vuodesta 2013 lähtien verkon kautta on voinut katsella ruotsinkielistä TV7-kanavaa eli Himlen TV7:ää. Sen ohjelmat ovat pitkälti samoja suomalaisen TV7:n kanssa. Kanavan päällikön Daniela Persinin mukaan 70 prosenttia sisällöstä ovat käännösohjelmia.

– Idea on hyödyntää sitä ohjelmistoa, mitä talon sisällä on. Kääntäminen on edullisempaa. Tämän lisäksi tuotamme itse ruotsikielisiä ohjelmia ja meillä on yhteistyökumppaneita sisällöntuottajina, hän selittää.

Kun kanava saavuttaa tulevaisuudessa lisää jalansijaa ruotsalaisten keskuudessa, oma tuotanto todennäköisesti kasvaa. Näin on tapahtunut Viron TV7:n kohdalla, joka on ollut toiminnassa jo viisi vuotta ja alusta asti näkynyt kaapeliverkossa. Himlen TV7 ei ole vielä kovin tunnettu.

– Ruotsissa on vahva kanava 10, joka vastaa TV7:ää. Yksi tekijä on myös se, että tämä kanava näkyy toistaiseksi vain netissä. Kyllä se saa aikaan sen, että ihmiset eivät löydä sitä yhtä helposti ja tieto ei leviä, Persin analysoi.

Hän kuitenkin uskoo, että katsojaluvut kasvavat tulevaisuudessa, koska ne, jotka ovat löytäneet kanavan, levittävät siitä tietoa aktiivisesti.

– Olemme saaneet lähes pelkästään positiivista palautetta, Persin iloitsee.

– Pyrimme tarjoamaan vahvaa sanaa ja evankeliumia sekä monipuolista ja laadukasta ohjelmaa. Israel-ohjelmat ovat valttikorttimme, sillä muut tarjoavat vain vähän niitä ja niistä tulee eniten positiivista palautetta niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

Suomessa Himlen TV7 näkyy muun muassa Soneran kaapeliverkossa. Kanava löytyy kanavapaikalta 46.