Rukouksen ihmeellinen maailma

Olemme vuosia julkaisseet rukouspalstaa Uusi Tie -lehdessä. Sen kautta lukijat ovat voineet pyytää esirukousta ihmissuhdeongelmiin, sairauteen, käytännön avuntarpeisiin ja moniin muihin asioihin. Myös kiitoksia rukousvastauksista mahtuu mukaan.

OLEMME VUOSIA julkaisseet rukouspalstaa Uusi Tie -lehdessä. Sen kautta lukijat ovat voineet pyytää esirukousta ihmissuhdeongelmiin, sairauteen, käytännön avuntarpeisiin ja moniin muihin asioihin. Myös kiitoksia rukousvastauksista mahtuu mukaan.

Rukouksia tulee hyvin erilaisilta ihmisiltä, miehiltä ja naisilta, nuorilta ja vanhoilta. Hyvinkin haastavissa elämäntilanteissa ja erilaisissa asioissa käännytään Jumalan puoleen.

RUKOUS ON IHMEELLINEN etuoikeus ja mahdollisuus. Jumala on luonut meidät kommunikoiviksi ja ymmärtäviksi ihmisiksi. Jumala on itsekin kommunikoiva persoona. Kun ihminen kääntyy Jumalan puoleen rukouksessa, ja Jumala puhuu ihmiselle Sanansa kautta, tämä kommunikaatio on syvimmillään. On ihmeellistä ajatella, että me voimme puhua Jumalalle ja hän kuuntelee meitä.

Rukouksessa on tärkeä muistaa, kenelle me puhumme. Jumala on kaikkivaltias ja pyhä. Samanaikaisesti hän on lempeä ja rakastava Jumala. Jeesuksen tähden voimme lähestyä häntä. Hän on itse rohkaissut meitä kertomaan hänelle murheemme. Rukous ei vaadi hienoja sanoja ja verbaalista lahjakkuutta. Jumala tietää, mitä tarkoitamme. Hän tietää hyvin senkin, mitä meidän on vaikea ilmaista. Itse asiassa hän tietää hyvin senkin, mitä me emme osaa tai halua lainkaan pukea sanoiksi.

Hän vastaa meille oman viisautensa, rakkautensa ja suunnitelmansa mukaan. Rukous vaatii kärsivällisyyttä ja luottamusta. Vastatessaan rukouksiimme Jumalalla on oma aikataulunsa. Hän tietää paljon paremmin kuin me, mikä on meille parhaaksi.

JOSKUS VOI OLLA hyvä ajatus kirjoittaa rukouksensa. Se auttaa ajattelemaan, mitä pyydämme ja ennen kaikkea huomaamaan, kun saamme vastauksen.

Minulla oli aikoinaan rukousvihko, johon kirjasin rukouksia. Muuton yhteydessä se katosi vuosikymmeneksi. Sitten se taas löytyi. Oli koskettavaa nähdä, miten moniin rukouksiin oli vastattu. Myös sellaisiin, jotka olin jo itse unohtanut rukoilleeni.

JEESUS KEHOTTI rukoilemaan Isää. Jumala on rakastava Isä. Vaikka oma isä olisi ollut todella hyvä isä, Jumala on kuitenkin erilainen kuin oma isämme. Hän on aina kiireetön ja tuntee meidät läpikotaisin. Yksi rukouksen etuoikeuksia on se, että saa jättää asiansa kaikkitietävän Jumalan haltuun. Jumalan, jolla on hyvä tahto meitä kohtaan. Jumalan, joka haluaa antaa anteeksi ja tahtoo meidän parastamme. Tämä tuo ihmeellisen rauhan ja turvan. Asiani on Jumalalla tiedossa. Jeesus itse rohkaisi meitä myös rukoilemaan sitkeästi ja kestävästi, samankin asian puolesta. Lopulta meille vastataan, tavalla tai toisella.

LÄHESKÄÄN KAIKKI Uuteen Tiehen lähetetyt rukouspyynnöt eivät lehden palstalle mahdu. Jumalalla ne ovat kuitenkin tiedossa. Itselleni kaikkein ihmeellisin asia rukouksesta on tämä: Raamatun mukaan Jeesus itse rukoilee taivaassa meidän puolestamme. Meillä on iankaikkinen asianajaja Jumalan luona taivaassa. Mitä kaikkea Jeesus meidän puolestamme rukoilee? Meille ei ole kerrottu kaikkea. Jotakin me tiedämme. Pietarin puolesta Jeesus esimerkiksi rukoili, että hänen uskonsa pysyisi.

Kun vielä otamme huomioon, että myös Pyhä Henki nimenomaan auttaa meitä rukoilemaan, huomaamme kuinka koko kolmiyhteinen Jumala toimii ihmisen pelastumiseksi ja parhaaksi. Tämä ei kuitenkaan merkitse mitään sellaista itsekeskeistä suuruudenhulluutta, jossa ihminen ajattelee Jumalan olevan olemassa vain häntä varten. Päinvastoin, se tekee todella pieneksi. Jumala toimii oman suunnitelmansa mukaisesti, omaksi kunniakseen, kaikessa. Siihen kuuluu pienen ihmisen rukousten kuuleminen.

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: