Rikollisuus vähenee Britanniassa katupastorien avulla

Katurikollisuus ja jengiytyminen vaivaavat monia Iso-Britannian suurimmista kaupungeista. Vuoden 2005 jälkeen Lontoossa on kuollut lähes 160 nuorta jengien yhteenottojen ja mielivaltaisen katuväkivallan seurauksena. Vastaiskuna levottomuuksille ja väkivallalle tuhannet aktiiviset kristityt ovat ryhtyneet partioimaan öisin Britannian vaarallisimmillakin kaduilla tarjoten apua ja evankeliumia. – Muistan edelleen ensimmäisen yöpartiomme Brixtonissa. Olimme kertoneet paikallisille poliiseille suunnitelmistamme, ja he kertoivat...

SPs-Caring_OK

Katurikollisuus ja jengiytyminen vaivaavat monia Iso-Britannian suurimmista kaupungeista. Vuoden 2005 jälkeen Lontoossa on kuollut lähes 160 nuorta jengien yhteenottojen ja mielivaltaisen katuväkivallan seurauksena. Vastaiskuna levottomuuksille ja väkivallalle tuhannet aktiiviset kristityt ovat ryhtyneet partioimaan öisin Britannian vaarallisimmillakin kaduilla tarjoten apua ja evankeliumia.

– Muistan edelleen ensimmäisen yöpartiomme Brixtonissa. Olimme kertoneet paikallisille poliiseille suunnitelmistamme, ja he kertoivat jälkeenpäin ajatelleen meidän olevan täysin höperöitä. He päättivätkin seurata toimintaamme turvakameroiden välityksellä. Keskellä yötä yksi tiimiläisistämme rukoili alueen pahamaineisimman huumediilerin puolesta Brixtonin metroaseman lähellä, joka yllätti niin turvakameroista tilannetta seuranneet poliisit kuin oman tiimimmekin täysin, muistelee Eustace Constance, Ascencion Trust- järjestön toiminnanjohtaja.

Lue lisää katupastorien toiminnasta uusimmasta Uudesta Tiestä.