Räsästä ja Pohjolaa tuki 85 mielenosoittajaa Helsingin oikeustalolla

– Tämä oli tällainen torjuntavoitto. Olin odottanut 200–300 osallistujaa, Sanan- ja uskonnonvapaus ry:n hallituksen puheenjohtaja Santeri Marjokorpi kommentoi osallistujamäärää.

Mielenosoituksessa puolustettiin sanan- ja uskonnonvapautta. Kuva: Matti Korhonen

Tuulesta ja vesisateesta huolimatta 85 eri ikäistä henkilöä oli tullut maanantaiaamuna osoittamaan tukeaan Päivi Räsäselle ja Juhana Pohjolalle, jotka ovat tänään syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Helsingin käräjäoikeudessa.

– Tämä oli tällainen torjuntavoitto. Olin odottanut 200–300 osallistujaa, Sanan- ja uskonnonvapaus ry:n hallituksen puheenjohtaja Santeri Marjokorpi sanoo.

Yhdistyksen työntekijänä aloittava Mirja-Riitta Sjöholm oli mielenosoituksessa järjestysvastuussa.

”Pidän Päiviä esikuvallisena uskovana”

Laura Löppönen ja Maria Roimaa osallistuivat mielenosoitukseen ennen työpäivän alkua. Kuva: Matti Korhonen

Pääkaupunkiseudulla asuvat Maria Roimaa ja Laura Löppönen tulivat osallistumaan mielenosoitukseen ennen työpäivän alkua.

– Olen seurannut tapausta toki ihan alusta asti. Muutenkin pidän Päivi Räsästä esikuvallisena uskovana rohkeudessa ja tinkimättömyydessä, millä hän pitää kiinni Jumalan sanasta ja puhuu totuutta rakkaudessa, Maria Roimaa sanoo.

Laura Löppönen on samoilla linjoilla.

– Elämme ihmeellisiä aikoja, kun sanan- ja uskonnonvapaus ovat näin uhattuina. Onhan tämä kumma, olemmeko me kaikki kohta vastuussa siitä, että tätä kirjaa [Raamattua] siteerataan ja siihen uskotaan. Kaiken järjen ja lain mukaan tässä ei pitäisi olla mitään ongelmaa ja mahdollisuutta hävitä, mutta tässä pisteessä ollaan meidän yhteiskunnassa, Löppönen toteaa.

Maria Roimaa näkee, että on mielenosoitus on tärkeä kannanotto ja uskoon kuuluvat myös teot.

– Me emme voi mennä oikeussaliin vaikuttamaan, mutta me voimme tulla tänne näyttämään, että tuemme sekä Räsästä että Pohjolaa ja uskomme samaan asiaan. Minusta olisi aika karua, jos Räsänen ja Pohjola marssisivat tänne yksin, koska tämä ei ole vain heidän, vaan koko kristikunnan asia.

Päivi Räsänen Helsingin oikeustalon edessä juuri ennen oikeusistuntoa. Kuva: Matti Korhonen