Rakkaus Afganistanin kansaan maksoi heille kaiken

Uutinen kahden naistyöntekijän väkivaltaisesta surmaamisesta Afganistanissa nostaa mieleen syvän surun ja monenlaisia tunteita. Tunsimme nämä työtoverit valoisina ihmisinä, jotka ovat tehneet monella tapaa uhrautuvaista työtä vuosia ja vuosikymmeniä. Ennen kaikkea ajatukset ovat läheisensä menettäneiden omaisten kanssa. On musertavaa menettää oma tytär tai sisko tällä tavoin. Se on raskas taakka kannettavaksi. Meidän esirukouksemme ovat omaisten kanssa....

leif-srkln(1)

Uutinen kahden naistyöntekijän väkivaltaisesta surmaamisesta Afganistanissa nostaa mieleen syvän surun ja monenlaisia tunteita.

Tunsimme nämä työtoverit valoisina ihmisinä, jotka ovat tehneet monella tapaa uhrautuvaista työtä vuosia ja vuosikymmeniä. Ennen kaikkea ajatukset ovat läheisensä menettäneiden omaisten kanssa. On musertavaa menettää oma tytär tai sisko tällä tavoin. Se on raskas taakka kannettavaksi. Meidän esirukouksemme ovat omaisten kanssa.

Myös Afganistanissa on ihmisiä, jotka surevat. On uhrien paikallisia työtovereita ja Heratin asukkaita, jotka saivat apua näiltä naisilta. Heratin kuvernöörikin on todennut, että he olivat kunnioitettuja naisia.

On muistettava, että työ, jota iskun kohteeksi joutuneet naiset ovat tehneet, ei ole ollut turhaa. Se ei ole turhaa niille ihmisille, jotka ovat saaneet heiltä apua ja lohdutusta. Heidän työnsä hedelmä jää sinne vaikuttamaan, eikä se ole missään merkityksessä ollut turhaa. Uskomme, että sillä on jopa iankaikkista merkitystä.

On myös tärkeä muistaa, että näiden naisten rakastava asenne nousee aivan kristinuskon ytimestä: on olemassa Kristuksen rakkaus, joka motivoi ihmisiä rakastamaan ja palvelemaan vaikeissakin olosuhteissa. Silloinkin, kun sitä rakkautta eivät kaikki edes osaa arvostaa tai ottaa vastaan.

Meillä voi olla kiusaus ajatella, että avustustyö on turhaa, tai että paikalliset ihmiset eivät ole ansainneet tätä rakkautta, mutta se on täysin vastoin näiden naisten ajattelutapaa.

He ovat jättäneet meille perinnön: Kristuksen palveleminen rakastamalla lähimmäistä on kaikkien kristittyjen kutsumus. Vaikka kaikkia ei kutsuta antamaan tällaista äärimmäistä uhria, meidät kaikki on kutsuttu auttamaan ja palvelemaan ihmisiä, lähellämme ja maan ääriin saakka.

Tämä traaginen tapaus ajaa meitä henkilökohtaisesti turvautumaan Kristukseen, joka epäilemättä on noussut vastaanottamaan nämä naiset luokseen. Samoin kuin hän aikoinaan Raamatun mukaan nousi vastaanottamaan kristinuskon ensimmäisen marttyyrin Stefanuksen.