Uusi ekumeeninen materiaalipankki tukee raamatunlukijoita

Rakastu Raamattuun -sivuston materiaalien kautta rohkaistaan Raamatun aktiiviseen ja monipuoliseen käyttöön yksittäisten kristittyjen ja yhteisöjen hengelliseksi rakennukseksi.
Avattuja kirjoja päällekkäin.

Sunnuntaina 21.1. vietettiin Rakastu Raamattuun -päivää. Silloin avattiin samanniminen verkkosivusto. KUVA: PIXABAY

Sunnuntaina 21.1. vietettiin ensimmäistä kertaa Rakastu Raamattuun -päivää. Tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ja seurakuntia tästedes vuosittain joka tammikuu Raamatun aktiivisempaan lukemiseen.

”Idean saimme Ruotsin Pipliaseuralta. Ruotsissa Raamattupäivää on vietetty jo pitkään”, sanoo Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken tiedotteessa.

Teemapäivän yhteydessä avattiin ekumeeninen -materiaalipankki RakastuRaamattuun.fi. Kyseessä on kokeilu, jonka kautta rohkaistaan Raamatun aktiiviseen ja monipuoliseen käyttöön yksittäisten kristittyjen ja yhteisöjen hengelliseksi rakennukseksi. Sivustolle on koottu linkkejä materiaalikokonaisuuksiin, sovelluksiin, videoihin, podcasteihin ja toimintatapoihin. Näitä voi hyödyntää yksin, ryhmänä tai yhteisönä ja seurakuntana sekä eri ikäisten keskuudessa. Sivustolla on myös ruotsinkielinen osio.

Sivuston taustalla on laaja yhteistyöverkosto. Mukana ovat Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), Suomen Evankelinen Allianssi (SEA), Suomen lähetysneuvosto (SLN) sekä Raamatunlukijain Liitto ry (RLL). Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana Suomen Ekumeenisen neuvoston jäsenenä.

Piditkö jutusta? Saatat pitää myös:

Pitäisikö lastenraamatun hurjia kertomuksia silotella? Sosiaalipsykologi vastaa

Raamattupiiri toimii valmiilla tai itse tehdyillä kysymyksillä – poimi vinkit talteen

UT:n kyselyyn vastanneista yli 80 prosenttia lukee Raamattua päivittäin – ”Tavoitteenani on lukea Raamattu kerran vuodessa läpi”