Positiiviset poiminnat: Lähettikonkarit eläkkeelle, uraauurtavaa syöpätutkimusta ja kristittyjen vainojen lieventymistä

Positiivissa poiminnoissa kerrotaan lyhyesti viimeaikaisista positiivisista tapahtumista ja uutisista.

Kolme kukitettua lähetystyöntekijää seisoo lavalla.

Arja Halttunen, Joel Norrvik ja Lea Lukka kukitettiin elämäntyönjuhlassa. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Ahdistaako nykyinen uutisvirta? Positiiviset poiminnat kertovat lyhyesti viimeaikaisista positiivisista tapahtumista ja uutisista Suomessa ja maailmalla.

Kolmen lähettikonkarin elämäntyö sai arvoisensa päätöksen

Lähetysyhdistys Kylväjän kolmen pitkäaikaisen lähetin elämäntyötä juhlittiin Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa sunnuntaina 15. tammikuuta elämäntyönjuhlassa. Lea Lukka oli Japanissa lähetystyössä neljäkymmentä vuotta, Arja Halttunen Venäjän Irkutskissa ja Joel Norrvik eri puolilla maailmaa, viimeisimpänä Venäjän Jakutiassa, yli kaksikymmentä vuotta.

Lue lisää:

Lähettikonkari Lea Lukka: ”Avioliitto on Jumalan lahja mutta ei elämän tärkein asia”

Israelissa tehdään uraauurtavaa syöpätutkimusta

Israelissa Bar-Ilan yliopiston tutkijaryhmä testaa ensimmäisenä maailmassa hiirillä lääkettä, joka estää syövän leviämisen, uutisoi The Times of Israel. Syöpä leviää, kun syöpäsolut lähtevät liikkeelle emokasvaimesta verenkierron tai imunestekierron välityksellä ja kiinnittyvät muihin elimiin. Siellä ne alkavat jakautua ja muodostaa uusia kasvaimia eli syntyy etäpesäkkeitä.

Israelilaistutkijoiden mukaan syöpälääkkeen teho hiirillä on yli 90 prosenttia. Tutkija Hava Gil-Henn kommentoi The Times of Israel -lehdelle, että uusi lääke toimii nykyisin käytettyihin syöpälääkkeisiin verrattuna ennaltaehkäisevästi, minkä vuoksi se voi vielä tulevaisuudessa pelastaa monen ihmisen hengen.

Joissakin maissa kristittyjen uskonnonvapaustilanne on parantunut

Viime viikolla julkaistiin Open Doors -järjestön World Watch List -vainoraportti. Raportin julkistamistilaisuudessa Open Doors Finland ry:n ulkosuhdejohtaja Miika Auvinen sanoi, että vaikka kristittyjen uskonnonvapaustilanne on maailmanlaajuisesti mennyt heikompaan suuntaan, ilmassa on myös myönteisiä merkkejä.

Auvinen mainitsi Algerian, Qatarin ja Arabiemiraatit, joissa kristittyjen uskonnonvapaustilanne on jonkin verran parantunut. Esimerkiksi Qatarissa ei viime vuonna suljettu yhtään uutta seurakuntaa.

Lue lisää:

World Watch List 2023: Nyt jo joka seitsemäs kristitty maailmassa kärsii vakavaa vainoa

Tilaa kristillinen viikkolehti Uusi Tie ja pääset lukemaan lisää taivaallisen hyviä uutisia!