Poikkeuksellinen miestapahtuma Englannissa

Iranilainen Elam Ministries järjesti heinäkuussa tavanomaisesta poikkeavan miestapahtuman. Miesten konferenssissa keskityttiin nyt naisten asemaan. Iranilaisia kristittyjä varustava ja kouluttava Elam Ministries on isännöinyt useana vuonna konferensseja naisille. Nyt Elam halusi opettaa myös Iranin kristillisiä johtajia, jotta he voisivat tukea persiankielisten seurakuntien naisia. Iranilaisessa kulttuurissa, kuten islamilaisissa maissa yleensäkin, naisia pidetään toisen luokan kansalaisina. Yksi konferenssin...

Kuva: Shutterstock

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Iranilainen Elam Ministries järjesti heinäkuussa tavanomaisesta poikkeavan miestapahtuman. Miesten konferenssissa keskityttiin nyt naisten asemaan.

Iranilaisia kristittyjä varustava ja kouluttava Elam Ministries on isännöinyt useana vuonna konferensseja naisille. Nyt Elam halusi opettaa myös Iranin kristillisiä johtajia, jotta he voisivat tukea persiankielisten seurakuntien naisia.

Iranilaisessa kulttuurissa, kuten islamilaisissa maissa yleensäkin, naisia pidetään toisen luokan kansalaisina.

Yksi konferenssin osallistujista oli 53-vuotias kristitty johtaja Hassan. Hän halusi tehdä täydellisen pesäeron menneeseen ja tunnusti: ”Ennen kuin minusta tuli kristitty, vaimoni ei saanut edes juoda vettä ilman lupaani. Jeesus on muuttanut minut. Haluan tunnustaa, kuinka huonosti olen kohdellut naisia, erityisesti vaimoani.”

Monet muutkin tekivät tiliä menneisyytensä kanssa. Poya pyysi anteeksi sitä, että oli pahoinpidellyt vaimoaan. Hossein tunnusti, että oli käskenyt vaimoaan tekemään abortin. Mohsen pyysi anteeksi pornografian käyttöä.

Lue lisää tämän viikon Uudesta Tiestä.