Peltilintu sai ilmaa siipiensä alle

Lähetyslentojärjestö Maf Suomen nuorisoleirillä käy vilske. On lauantai ja Peltilintu-leiri on loppusuoralla. Yhtäkkiä taivasta halkoo pienlentokone, joka tekee hurjan silmukan taivaalla. Tuijotan taitolentäjän temppuja haavi auki. Maf Suomen järjestämä nuortenleiri järjestettiin yhdeksättä kertaa Tuulikki Vampulan lentokentällä. Leirin suojelijana toimii kentän omistaja Leevi Laitinen. Laitinen iloitsee siitä, että voi kutsua nuoret yhdeksi kesäviikoksi kentälle ilmailuharrastuksen pariin....

MAF_1_OK

Lähetyslentojärjestö Maf Suomen nuorisoleirillä käy vilske. On lauantai ja Peltilintu-leiri on loppusuoralla. Yhtäkkiä taivasta halkoo pienlentokone, joka tekee hurjan silmukan taivaalla. Tuijotan taitolentäjän temppuja haavi auki.

Maf Suomen järjestämä nuortenleiri järjestettiin yhdeksättä kertaa Tuulikki Vampulan lentokentällä. Leirin suojelijana toimii kentän omistaja Leevi Laitinen. Laitinen iloitsee siitä, että voi kutsua nuoret yhdeksi kesäviikoksi kentälle ilmailuharrastuksen pariin. Peltilintu-leirin johtajana toimivat lentäjät Janne Ropponen ja Timo Puttonen.

Leirin tarkoitus on tutustua ilmailuun rohkaisevassa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Rc-harrastus vie mennessään

Radio-ohjattavien lennokkien harrastajat Sami Tuomainen ja Tuomas Raunio ovat viihtyneet leirillä. Kaverukset ovat olleet aikaisemmin Peltilintu-leiriläisiä, ja nyt he ovat ryhmänvetäjiä.

– Minulla tämä harrastus lähti siitä, että näin Jämillä ensimmäisen kerran kauko-ohjattavan lennokin. Ajattelin, että tuollaisen minäkin haluan! Sami kertoo.

Tuomasta ovat lennokit kiinnostaneet aina. Hän on harrastanut kauko-ohjattavia autoja, ja nyt on hankittu tämä quarterkopteri. Se on hauskan näköinen rc-kone, jossa on neljä propellia päällä. Kopteri lentää samalla periaatteella kuin tavallinen helikopteri. Tuomas käyttää kopteria myös videokuvaamiseen.

Peltilinnun kyytiin

Leirillä on harrastettu monenlaista ilmailua, sillä leiriläiset ovat päässeet purjelentokoneen, kuumailmapallon ja Cessna-pienlentokoneen kyytiin.

Mutta mikä on ollut kivaa leirillä?

– Mukavat ihmiset, ja täällä sai tehdä kaikkea, Petteri Länsivire, yksi leiriläisistä vastaa.

Pinja Niemen suunta on selkeä:

– Lentäminen on huippua!

Hän jatkaa:

– Toivottavasti saan ammatin tästä.

Jessica Norrbäck toimi ohjaajana leirillä. Hänen mielestään oli mielenkiintoista olla ryhmänvetäjänä.

– Oli hyvä yhteishenki, Jessica toteaa. Hän oppi lentokoneen ohjaamista viikon aikana. Myös lentolupakirja on tähtäimessä.
Petteri sai kuulla ilmailuun liittyvästä teoriasta ja säästä lisää. Tulevaisuudessa harrastus jatkuu radio-ohjattavien lennokkien ja lentolupakirjan hankkimisen merkeissä.

MAF (Mission Aviation Fellowship) on kansainvälinen kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, joissa etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kansainväliset avustusjärjestöt käyttävät MAF:n palveluita muun muassa terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja. Suomen järjestö perustettiin vuonna 1976.