Päivi Räsänen ja Juhana Pohjola tänään käräjäoikeudessa

Kansanedustaja Päivi Räsänen ja Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjola ovat tänään 24. tammikuuta vastaamassa syytteisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Helsingin käräjäoikeudessa kello 9.30 alkaen.

Päivi Räsänen Helsingin oikeustalon edessä juuri ennen oikeusistuntoa. Kuva: Matti Korhonen

Päivi Räsästä syytetään kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen kirjoitti vuonna 2004 Suomen Luther-säätiön kustantaman kirjasen Mieheksi ja naiseksi hän loi heidät – homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen. Juhana Pohjola on syytettynä saman kirjasen julkaisusta, sillä hän on Luther-säätiön julkaisujen päätoimittaja.

Kaksi muuta Räsäsen syytettä koskevat hänen sosiaalisessa mediassa julkaisemaansa päivitystä, jossa hän arvosteli Suomen ev.lut. kirkon osallistumista Pride-tapahtumaan sekä Yle Puheen radiohaastattelua, jossa Räsänen oli Ruben Stillerin vieraana. Jakso oli otsikoitu ”Mitä Jeesus ajatteli homoista?”

Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan. Räsänen ja Pohjola ovat kiistäneet syytökset.

Tuntia ennen oikeudenkäynnin alkua käynnistyy Helsingin oikeustalon edessä Sanan- ja uskonnonvapaus ry:n järjestämä tukimielenosoitus Räsäsen ja Pohjolan puolesta. Uusi Tie seuraa päivän tapahtumia.