On aika rukoilla ramadania viettävien muslimien puolesta

Suomenkielinen rukousopas kutsuu rukoilemaan paitsi muslimien myös buddhalaisten ja hindulaisten puolesta.

Taatelit kuuluvat olennaisesti ramadanin viettoon. Kun muslimi päättää paaston auringon laskettua, hän syö ensimmäisenä taatelin. Kuva: Pexels / Naim Benjelloun

Viime viikolla alkoi muslimien paastokuukausi ramadan. Paasto on yksi islamin viidestä peruspilarista, jotka ovat muslimien tärkeimpiä uskonnollisia velvollisuuksia. Ramadanin aikana muslimit pidättäytyvät muun muassa ruuasta, juomasta ja sukupuoliyhteydestä auringon nousun ja laskun välisenä aikana. Paaston tavoitteena on hengellinen uudistuminen.

Ramadanin aikana kristityt ympäri maailmaa rukoilevat muslimien puolesta. Apuna rukousrintaman kokoamisessa on jo vuodesta 1993 lähtien julkaistu 30 päivää rukousta muslimimaailman puolesta -rukousopas.

Tänä vuonna Suomen Lähetysneuvosto ja Suomen Evankelinen Allianssi julkaisivat rukousoppaan Rukousta kansojen puolesta, joka sisältää 30 päivän oppaan lisäksi kaksi muuta kansainvälistä rukousopasta hindujen ja buddhalaisten puolesta sekä rukousoppaan suomalaisen lähetystyön puolesta. Kirjasessa on rukousaiheita ramadan-kuukauden jokaiselle päivälle ja siitä eteenpäin joka perjantaille vuoden ajan.

Rukousta kansojen puolesta -rukousoppaan voi tilata paperisena tai digitaalisena osoitteesta: www.pray.fi tai ilmaiseksi Kansanlähetysopistolta niin kauan kuin oppaita riittää: puh. 019 77920, keskus@sekl.fi.