Nykyinen avioliittolaki ei ole syrjivä

Raamattu opettaa selvästi avioliitosta miehen ja naisen välisenä liittona. Mutta kuinka perustella asiat niille, jotka eivät välttämättä piittaa Raamatusta tai jaa samaa maailmankatsomusta kristittyjen kanssa? Varatuomari ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu (kd) Marika Visakorven mielestä yksi keskeinen argumentti liittyy lasten oikeuksiin. – On biologinen tosiasia, että lapsi syntyy vain kahta sukupuolta olevan ihmisen yhteydestä. Lapsen kasvuympäristö on…

Visakorpi_OK

Raamattu opettaa selvästi avioliitosta miehen ja naisen välisenä liittona. Mutta kuinka perustella asiat niille, jotka eivät välttämättä piittaa Raamatusta tai jaa samaa maailmankatsomusta kristittyjen kanssa?

Varatuomari ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu (kd) Marika Visakorven mielestä yksi keskeinen argumentti liittyy lasten oikeuksiin.

– On biologinen tosiasia, että lapsi syntyy vain kahta sukupuolta olevan ihmisen yhteydestä. Lapsen kasvuympäristö on luontaisesti miehen ja naisen välinen. Olisi hyvät syyt miettiä, onko tämä vain tekninen seikka vai onko sillä oikeasti merkitystä lapselle. Lähtisin kyllä siitä, että sillä todellakin on merkitystä.

– Vaikka vanhempina olisi kuinka hyvät kaksi miestä tai kaksi naista, he eivät voi muuttua toiseksi sukupuoleksi. Kun puhutaan siitä, että pojille olisi tärkeää, että kouluissa olisi heille miehen malli, on se kovin merkillistä, että perheyhteisössä, joka on lapselle kaikkein keskeisin, sukupuolella ei olekaan mitään merkitystä.

Lue lisää aiheesta uusimmasta Uudesta Tiestä (14/2014)