Nuoret työntekijät joukolla vastuuseen Inkerin kirkossa

Inkerin kirkossa on meneillään sukupolvenvaihdos. Tämä oli nähtävissä viime viikonvaihteessa pidetyillä Idäntyönpäivillä, kun nuoret papit, diakonit ja muut vastuunkantajat eri puolilta Venäjää kertoivat kirkkonsa tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Vanhemman polven suomalaiset idäntyön konkarit kuuntelivat tyytyväisinä. Paikalla oli runsaat neljäsataa osanottajaa. Uuden sukupolven työntekijöitä ovat 29-vuotiaat kaksoissisaret Veronika ja Viktoria Shutova. Teologian maisteri ja psykologi Veronika...

Isokuva_OK

Inkerin kirkossa on meneillään sukupolvenvaihdos. Tämä oli nähtävissä viime viikonvaihteessa pidetyillä Idäntyönpäivillä, kun nuoret papit, diakonit ja muut vastuunkantajat eri puolilta Venäjää kertoivat kirkkonsa tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Vanhemman polven suomalaiset idäntyön konkarit kuuntelivat tyytyväisinä. Paikalla oli runsaat neljäsataa osanottajaa.

Uuden sukupolven työntekijöitä ovat 29-vuotiaat kaksoissisaret Veronika ja Viktoria Shutova. Teologian maisteri ja psykologi Veronika Shutova johtaa Inkerin kirkon lapsi- ja nuorisotyötä. Viktoria on ambulanssilääkäri ja vastaa Viipurissa sijaitsevasta lasten turvakodista Dikonista.

– Se oli noin vuonna 2000, kun minua kutsuttiin nuorisotapahtumaan. Oltuani siellä vain puoli päivää, minulle tuli voimakas ajatus: jos nämä ihmiset ovat tällaisia siksi, että Jumala on heidän elämässään, haluan oppia tuntemaan tämän Jumalan. Olin silloin 16-vuotias, Veronika Shutova kertoo.

Lue lisää Inkerin kirkon työstä uusimmasta Uudesta Tiestä (14/2014)