Mitä Jeesus sinulle merkitsee?

Kysyimme kolmelta eri ikäiseltä ja eri elämäntilanteessa olevalta kristityltä, mitä Jeesus heille merkitsee.

Kuvat: Jonathan Carey, Raatikuva Oy ja Virpi Kurvinen

Emma Autti:

Kuva: Jonathan Carey

Jeesus on minun pomoni: teen aina hänelle töitä. Koen kutsua hengelliseen työhön, joten toisinaan saan palkkaa ihan rahana. Aika usein palkkio tulee kuitenkin jossain muussa muodossa, ehkä viimeistään taivaassa. On hienoa ja hurjaa, että Jeesus on päättänyt työskennellä kanssamme työtovereina. Välillä mietin, miksi ihmeessä hän jätti meille niin suuren tehtävän, mutta Jumalalle ei taida tapahtua vahinkoja. Ajatella, että meille on annettu valta ja voima julistaa evankeliumia kaikille kansoille. Mikä vapaus ja vastuu!

Teologian opiskelija Tampereelta

Antti Valkama:

Kuva: Raatikuva oy

Kun on lapsesta asti kasvanut uskoon, on vaikea eritellä Jeesuksen merkitystä elämässä. Enhän juuri mieti sitäkään, mitä maa jalkojeni alla merkitsee! Nuorena taisin hiukan kadehtia uskoon tulleiden kuvaamia vahvoja kokemuksia. Nyt ajattelen, että tiensä kullakin. Eihän ihmissuhteillekaan ole valmista kaavaa. Parasta olisi kai se, että voisi olla itsestään epävarma mutta Jumalasta varma.

Mangakustantamon toimituspäällikkö Hämeenlinnasta

 

Sonja Kuula:

Kuva: Virpi Kurvinen

Jeesus merkitsee minulle tietä, totuutta ja elämää. Harjoitin kymmenen vuoden ajan itämaista henkisyyttä: joogasin, meditoin ja käytin huumeita löytääkseni rauhan ja valaistumisen. Etsin valoa sisältäni, mutta en ymmärtänyt, että se valo olikin pimeyttä, ja se rauha, jota erilaisilla harjoitteilla yritin saavuttaa, olikin valhetta. Maailmassa on monia teitä, mutta on olemassa vain yksi tie Jumalan luo. Jeesus on ainoa tie. Hän on totinen valo, joka antaa kestävän rauhan.

Projektisihteeri Helsingistä

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: