Mistä aloittaa taistelu ihmisoikeuksien puolesta?

Kaikkia ihmisiä koskevat samat ihmisoikeudet. Ketään ihmistä ei saa kiusata tai vainota millään tavoin. Jokaista ihmistä tulisi kohdella hänen ihmisarvonsa mukaisesti.

Kaikkia ihmisiä koskevat samat ihmisoikeudet. Ketään ihmistä ei saa kiusata tai vainota millään tavoin. Jokaista ihmistä tulisi kohdella hänen ihmisarvonsa mukaisesti. Kristillisen uskon mukaan ihmisarvo perustuu kahdelle murtumattomalle tosiasialle. Ensimmäinen on se, että jokainen ihminen on Jumalan luoma. Hänen olemassaololleen on oikeutus itse Jumalalta. Toinen tosiasia on se, että Jeesus Kristus rakkaudessaan kuoli ristillä jokaisen ihmisen puolesta. Meidät on siksi sovitettu Jumalan kanssa. Luomisesta saakka jokainen ihminen on Jumalan rakkauden kohde. Tämä rakkaus lähtee itse Jumalan pyhää rakkautta täynnä olevasta olemuksesta.  Siksi se ei ole riippuvainen jostakin ihmisessä olevasta.

KAIKESTA SIITÄ, MITÄ EDELLÄ ON SANOTTU, ei tietenkään olla samaa mieltä maailmassa. Miljoonat ihmiset ovat sitä mieltä, että Jumalaa ei ole olemassakaan. Miljoonat ovat eri mieltä siitä, millainen Jumala on ja mikä hänen tahtonsa on. Siitä huolimatta meidät on kristittyinä kutsuttu mahdollisuuksiemme mukaan elämään rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Meidän tulee tehdä työtä järjestääksemme kaikille ihmisille mahdollisimman inhimilliset ja oikeudenmukaiset elinolot. Kaikilla tulisi esimerkiksi olla mahdollisuus koulutukseen ja työhön Kaiken tämän eteen kristityt ovat tehneet ja tekevät edelleen työtä maailmassa.

PALJON TYÖTÄ ON JÄLJELLÄ. Maailmassa on edelleen useita ihmisryhmiä, joiden ihmisoikeudet kielletään. Mistä aloittaisimme taistelumme ihmisoikeuksien puolesta? Ihmisoikeuksien kieltäminen alkaa jo kohdussa olevien pienten lasten kohdalla. Meillä on nykyään lopulliset, kiistattomat todisteet siitä, että kohdussa todella on ihminen. Kuitenkin monet ihmiset ovat sitä mieltä, että kaikilla näillä pienillä tytöillä ja pojilla ei ole oikeutta elää. Meidän on jatkettava taistelua syntymättömien pienten lasten ihmisoikeuksien puolesta.

Kuka suojelee yhteiskunnan kaikkein heikoimpien ja puolustuskyvyttömimpien oikeuksia?

TAISTELU JATKUU MYÖS syntyneiden lasten kohdalla. Yhdistyneiden kansakuntien lapsen oikeuksien sopimuksen 7. artiklan mukaan ”lapsi on rekisteröitävä heti syntymänsä jälkeen ja hänellä on syntymästään lähtien oikeus nimeen ja kansalaisuuteen sekä mikäli mahdollista, oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan.” Jokaisella lapsella on siis oikeus nimeen, kansalaisuuteen ja elämään omien biologisten vanhempiensa hoidossa.  Kaikki ymmärtävät, että viimeksi mainittu ei aina ole mahdollista. Ongelma on se, että tämä oikeus on poistettu koko avioliittokäsityksestä ja avioliittolaista. Näin lainsäädäntö ei enää tue lapsen oikeutta isään ja äitiin.  Me tiedämme, että tutkimusten mukaan lapset voivat parhaiten oman biologisen isänsä ja äitinsä vakaan, pysyvän ja liiallisista konflikteista vapaan avioliiton sisällä.

ONGELMA ON SE, ETTÄ nykyään aikuisten oikeudet asetetaan lasten oikeuksien edelle ja lasten oikeudet työnnetään syrjään. Kuka suojelee yhteiskunnan kaikkein heikoimpien ja puolustuskyvyttömimpien oikeuksia? Jumala, jokaisen lapsen Luoja ja elämän antaja, puolustaa   sanassaan erityisellä tavalla lapsia. Siksi meidänkin tulee aloittaa taistelumme ihmisoikeuksien puolesta taistelemalla jokaisen lapsen oikeuden puolesta syntyä ja elää omien biologisten vanhempiensa hyvässä hoidossa.

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: