Luterilainen kirkko kasvaa Etiopiassa

"Meidän vahvuutenamme on opetus, Kristuksesta todistaminen toisille ja köyhistä ihmisistä huolehtiminen seurakunnassa."

Kuoro_Nettiin

Etiopialainen Mekane Yesus on maailman toiseksi suurin luterilainen kirkko. Kuudella miljoonalla jäsenellään se on melko pieni tekijä 90 miljoonan asukkaan maassa, mutta kirkko kasvaa hyvää vauhtia.

Kirkon jäsenmäärä on kasvanut viimeisten kymmenen vuoden aikana kahdella miljoonalla. Osittain kasvu on luonnollista kasvua: lapsia kastetaan ja perhekoot ovat hieman meikäläisiä suurempia. Kasvun salaisuutena on epäilemättä myös pitäytyminen Raamatun sanassa, aktiivinen rukous- ja jumalanpalveluselämä ja seurakuntalaisten into kertoa uskosta myös ei-uskoville.

– Meidän vahvuutenamme on opetus, Kristuksesta todistaminen toisille ja köyhistä ihmisistä huolehtiminen seurakunnassa. Seurakuntalaiset keräävät kolehteja, joilla autetaan niitä köyhiä, jotka ovat kääntyneet jostain toisesta uskonnosta kristinuskoon, pastori Alemayehu Kebede kertoo omasta Jimman synodistaan.

Mutta kirkolla on huutava pula koulutetuista pastoreista ja evankelistoista.

– Joissain paikoissa meno on hyvin tunnepitoista. Ihmiset eivät tiedä, miten hengellisiä lahjoja käytetään. Ihmiset väittävät saavansa viestejä Jumalalta eikä kukaan arvioi niitä, vaikka Raamattu kehottaa siihen, Alemayehu harmittelee.

 

Lue lisää Uuden Tien printtilehdestä, jossa on neljä sivua Etiopia-teemaa!