Lukijat ovat tyytyväisiä Uuteen Tiehen – sisältö tärkeämpää kuin visuaalisuus

Uusi Tie koetaan kantaaottavaksi ja herätyskristilliseksi, mutta myös armolliseksi lehdeksi.

Uuden Tien lukijatutkimukseen vastasi 1 205 henkilöä. Edellinen tutkimus on vuodelta 2012. KUVAT: UT

Uusi Tie teetti kesä–elokuussa 2021 Mediatum Oy:llä lukijatutkimuksen, josta käy ilmi, että Uusi Tie kykenee palvelemaan nykyistä yleisöään erittäin hyvin juuri sen haluamilla sisällöillä ja tyylillä. Kristillisen median kenttä on voimakkaasti kilpailtu, mutta lukijatutkimuksen johtopäätösten mukaan Uusi Tie on onnistunut ”ajankohtaisella ja kantaaottavalla tyylillä sekä vahvalla Raamattu-sisällöllä löytämään oman segmenttinsä”.

Painetun lehden sisältöön ei kohdistu merkittäviä muutostoiveita, vaan lukijat haluavat pikemminkin saada ”enemmän samaa”: evankelioivia artikkeleja, Raamatun opetusta ja hengellisen kentän ilmiöiden tarkastelua.

Myös Uuden Tien verkkolehden sisältöön, ulkoasuun ja tekniseen toimivuuteen lukijat ovat tyytyväisiä. Kuitenkin maksuhalukkuus verkkolehdestä on hyvin alhainen. Tämä johtuu siitä, että maksutonta kristillistä tarjontaa on hyvin runsaasti. Toisaalta Uuden Tien maksumuurin takaa ei koeta saatavan niin merkittävää lisäarvoa, että siitä oltaisiin valmiita maksamaan.

Lukijamme ovat puhuneet ja me kuuntelemme.

Uuden Tien lukijakunta arvostaa laadukasta tekstisisältöä. Visuaalisuus on sen sijaan toissijaista, mikä näkyy muun muassa siinä, että kuvapinta-ala koetaan liian suurena.

– Lukijamme ovat puhuneet ja me kuuntelemme. Jo lähiviikkoina tulemme paneutumaan tähän kattavaan lukijatutkimukseen ja vetämään siitä johtopäätöksiä. Selvää on jo nyt, että lukijamme toivovat meidän jatkavan Raamattua opettavalla, evankelioivalla ja kantaa ottavalla linjalla. Näin tulemme ilolla tekemään, kommentoi päätoimittaja Leif Nummela.

”Aktiivikristittyjen” lehti

Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 205 henkilöä. Suurin osa vastaajista osallistuu aktiivisesti jonkin kristillisen yhteisön toimintaan tai on yhteisön vastuutehtävissä tai työntekijä. Vastaajista 60 prosenttia oli naisia ja 40 prosenttia miehiä. Suurin ikäryhmä olivat 65–74-vuotiaat, joita oli 35 prosenttia. Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat 55–64-vuotiaat (23 %) ja 45–54-vuotiaat (23 % vastaajista).

Lähes puolet (46 %) lukijoista vastasi evankelis-luterilaisen kirkon yhteisöksi, johon he kokevat lähinnä kuuluvansa. Kansanlähetyksen valitsi 26 prosenttia. Jonkin muun ev.lut. kirkon herätysliikkeen valitsi 7 prosenttia.

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: