Lähetyslentäjän perhe uusissa tuulissa

Juzin perheen työnkuvaan on kuulunut yllättäviä asioita. KUVA: BALZ KUBLI   Daniel ja Tiia Juzi lapsineen ovat asuneet vuosia Keski-Aasiassa ja tehneet siellä lähetystyötä. Nyt heidän elämässään on alkamassa uusi vaihe. – Grüezi! Näin totuttelen tervehtimään vastaantulijoita Gossaun kylässä. Vain vähän aikaa sitten tervehdimme täysin eri kielellä. Elämme parhaillaan koko perhettä koskevaa suurta muutosprosessia, Tiia...

Lentokone_OKJuzin perheen työnkuvaan on kuulunut yllättäviä asioita. KUVA: BALZ KUBLI

 

Daniel ja Tiia Juzi lapsineen ovat asuneet vuosia Keski-Aasiassa ja tehneet siellä lähetystyötä. Nyt heidän elämässään on alkamassa uusi vaihe.

– Grüezi! Näin totuttelen tervehtimään vastaantulijoita Gossaun kylässä. Vain vähän aikaa sitten tervehdimme täysin eri kielellä. Elämme parhaillaan koko perhettä koskevaa suurta muutosprosessia, Tiia Juzi kertoo.

Juzit ovat hiljattain muuttaneet Sveitsiin Zürichin lähelle. Vaikka päätös poislähdöstä tuntui oikealta, oli se vaikea.

– Hyvästien jättö oli haikeaa. Vaikka olimme valmistelleet lähtöä jo kaksi vuotta, mieleen hiipi välillä epäily, että onko meidän pakko lähteä pois. Voisiko lähdön vielä peruuttaa? Olisi ollut henkisesti helpompi jäädä tuttuihin ympyröihin tekemään työtä, jonka koemme tärkeäksi. Mietin välillä, miksi joudun lähtemään ”vasta” kolmentoista vuoden jälkeen, Tiian Juzi kuvailee tuntojaan.

Daniel Juzi teki lähetyslentäjän työtä PACTEC:in (Partners in Aviation and Communications Technology) kautta. Monet heidän lähetyskohteensa ihmisistä asuvat vuorilla, jonne ei ole hyviä yhteyksiä maitse. Siksi useat järjestöt eivät voi edes harkita avustustyöntekijöiden lähettämistä sinne. Daniel Juzilla oli mahdollisuus kulkea lentoteitse tällaisiin paikkoihin.

– Palvelimme Keski-Aasiassa monia, jotka kärsivät sanoinkuvaamattomasta päivittäisestä epäoikeudenmukaisuudesta, koska elävät syrjäytyneinä, erillään sivistyksestä. He ovat unohdettuja ihmisiä.  Mutta tiedämme, ettei ole ketään, jota Jumala ei rakastaisi ja jonka puolesta Jeesus ei olisi kuollut, Daniel Juzi selittää.

Juzien sydämellä on edelleen hyljeksittyjen ihmisten auttaminen. Heidän lähetyskutsunsa ei ole kadonnut, mutta nyt he odottavat, mihin Jumala heidät johdattaa uudessa maassa.

 

Lue uusimmasta lehdestä lisää Juzin perheen uudesta elämänvaiheesta.