Kymmenien pappien kannanotto: Emme tule koskaan vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja

Viime perjantaina jo 45 pappia oli allekirjoittanut kannanoton, jonka mukaan he eivät aio koskaan vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja riippumatta kirkon päätöksestä tulevaisuudessa.

Viime perjantaina jo 45 pappia oli allekirjoittanut kannanoton, jonka mukaan he eivät aio koskaan vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja riippumatta kirkon päätöksestä tulevaisuudessa. Joukkoon kuuluu erityisesti ruotsinsuomalaisia pappeja Porvoon hiippakunnasta. Siellä alkunsa saaneen kannanoton voivat ketkä tahansa papit allekirjoittaa.

– Haluamme pysyä näkemyksessä, joka kirkolla on aina ollut avioliitosta, Larsmon seurakunnan kirkkoherra Max-Olav Lassila painottaa.

Hän toteaa, että kun viime kirkolliskokouksessa monet edustajat kertoivat suhtautuvansa positiivisesti samaa sukupuolta olevien vihkimiseen kirkossa, monet uskovat tulivat epävarmoiksi ja alkoivat miettiä, mikä on oikein.

– Siksi haluamme tuoda esiin, että meistä Raamatun kanta asiassa on niin selvä kuin voi olla.

Lassilan mielestä tällä hetkellä näyttää siltä, että kirkko tulee jossain vaiheessa hylkäämään perinteisen näkemyksen avioliitosta. Sen seurauksia ei voi tietää, mutta epäilemättä hajaannus tulee lisääntymään kirkossa.

– Pidämme tärkeänä sen esiin tuomista, ettemme aio muuttaa mieltämme huolimatta siitä, mitä kirkko päättää asiasta tulevaisuudessa.

Lassila uskoo, että kannanotto otetaan hänen hiippakunnassaan vastaan eri tavoin. Toiset ovat iloisia ja kiitollisia ja kokevat saavansa siitä tukea.

– Moni on syvästi pettynyt pappeihin, jotka ovat valmiita tekemään kompromissin avioliittokysymyksessä.

Samaan aikaan allekirjoittaneet papit ovat tietoisia siitä, että on niitä, jotka ajattelevat päinvastaisesti.

– Porvoon hiippakunta ja koko kirkko on vahvasti jakautunut tässä asiassa.

Lassila otti myös surullisena vastaan tuoreen uutisen piispa Tapio Luoman kannasta samaa sukupuolta olevien vihkimiseen, mutta toisaalta se ei tullut hänelle yllätyksenä. Hänen mukaansa ne, jotka eivät etukäteen tee kantaansa selväksi avioliittokysymyksessä, tulevat vedetyksi mukaan luopumukseen, kun se toteutuu kirkossa.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!