Kutsuttu palvelemaan juuri tätä aikaa varten

Millaista olisi ollut elää kristittynä ensimmäisellä vuosisadalla? Entä uskonpuhdistuksen aikana Saksassa tai 1700-luvulla Ranskassa? Emme saa koskaan kokea sitä, koska elämme tässä ja nyt, tänään. On tärkeää tiedostaa, että meidät on Jumalan suunnitelmassa asetettu elämään ja palvelemaan juuri tällaista aikaa varten. Hengellistä työtä tekevien on arvioitava työtään. Se ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista. On aivan...

leif-pkMillaista olisi ollut elää kristittynä ensimmäisellä vuosisadalla? Entä uskonpuhdistuksen aikana Saksassa tai 1700-luvulla Ranskassa? Emme saa koskaan kokea sitä, koska elämme tässä ja nyt, tänään.

On tärkeää tiedostaa, että meidät on Jumalan suunnitelmassa asetettu elämään ja palvelemaan juuri tällaista aikaa varten. Hengellistä työtä tekevien on arvioitava työtään. Se ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista. On aivan liian helppoa tehdä virhearvio suuntaan tai toiseen. Lopullisen arvion meistä kaikista, ja meidän työstämme, tekee Jumala.

Vuoden lopussa on kuitenkin hyvä pysähtyä katsomaan taaksepäin. Tässä lehdessä olemme sivuille 12–13 keränneet yhden hengellisen liikkeen, Kansanlähetyksen, menneen vuoden työn muutamia kohokohtia. Paljon jää kuitenkin vielä kertomatta. Muut lähetysjärjestöt ja liikkeet voisivat kertoa valtavasti lisää.

Päällimmäiseksi nousee kiitollisuus Jumalan armosta, johdatuksesta ja avusta. Menestykselliselle hengelliselle työlle on olemassa monenlaisia esteitä: oma syntisyys, ristiriidat, epämääräinen ja jopa harhainen teologia, varojen puute, työn kohtaama vastustus ja niin edelleen. Tämän kaiken valossa on suurta Jumalan armoa, että työ kuitenkin etenee, vuodesta toiseen. Jumalan sana valtaa uusia sydämiä. Ihmisiä tulee uskoon. Seurakuntia syntyy, ja lähetystyö etenee. Aivan erityisiä ilonaiheita ovat juuri valmistuneet uudet raamatunkäännökset, uudet uskoon tulleet ja kastetut sekä uusien seurakuntien perustamiset.

Paljon on kiitosaiheita Jumalalle. Kaikki kiitos ja kunnia työstä kuuluu hänelle.

Mutta on paljon muitakin ilonaiheita, pieniä ja suuria rukousvastauksia. Ihmiset ovat saaneet apua ongelmiinsa, tukea ja lohtua vastoinkäymisissä ja sairauksissa. On tehty innostavaa lapsi ja nuorisotyötä. Lisäksi kehitysavun kautta on eri maissa tapahtunut paljon konkreettista avunantoa ja elinolosuhteiden kehittämistä. Paljon on kiitosaiheita Jumalalle. Kaikki kiitos ja kunnia työstä kuuluu hänelle.

1300-luvulla eKr. vaikuttanut Israelin kansan johtaja Joosua toteaa ratkaisevassa elämänvaiheessa kansalle: ”Älkää koskaan unohtako, että Herra, teidän Jumalanne, ei ole jättänyt täyttämättä ainoatakaan teille antamaansa lupausta. Ne ovat kaikki täyttyneet.” (Joos. 23:14) Vaikka kyseessä oli Joosuan oman elämän eräänlainen loppuraportti, Jumalan kansan historiassa kyseessä oli vain väliraportti. Vaellus jatkui ja jatkuu edelleen tänä päivänä. Mekin tämän päivän kristityt olemme yhä osa tuota vaeltavaa Jumalan kansaa. Kaikki meidän raporttimme ja katsauksemme ovat tässä elämässä aina vain väliraportteja. Lopullinen arvio matkastamme, elämästämme ja työstämme laaditaan tämän elämän jälkeen, viimeisellä tuomiolla.