Kristillisissä kouluissa iloitaan joulun sanomasta

Tampereen kristillisellä koululla vietetään talven parasta juhlaa. Hengelliset joululaulut soivat, seinät ovat täynnä joulukoristeita, uskonnontunnilla tutustutaan Vanhan testamentin jouluprofetioihin ja kotitaloudessa leivotaan piparkakkutaloja. Kaikki huipentuu ala- ja yläkoulun joulujuhliin teemalla Jumala on reilu, koska antoi meille Jeesuksen. –  Joulupukki ja tontut eivät ole näkyvässä osassa, vaan se, että Jeesus tuli maailman ihmiseksi pelastamaan meidät. Se...

Koulu_OK

Tampereen kristillisellä koululla vietetään talven parasta juhlaa. Hengelliset joululaulut soivat, seinät ovat täynnä joulukoristeita, uskonnontunnilla tutustutaan Vanhan testamentin jouluprofetioihin ja kotitaloudessa leivotaan piparkakkutaloja. Kaikki huipentuu ala- ja yläkoulun joulujuhliin teemalla Jumala on reilu, koska antoi meille Jeesuksen.

–  Joulupukki ja tontut eivät ole näkyvässä osassa, vaan se, että Jeesus tuli maailman ihmiseksi pelastamaan meidät. Se ei tarkoita, että meillä olisi synkkä joulu, vaan päinvastoin suurempi ilo, rehtori Merja Kinnunen kertoo.

Kristillisessä koulussa usko Jeesukseen on esillä muulloinkin kuin jouluna. Rukoilla saa vapaasti ja pitää hartauksia. Kirosanoja kuulee harvoin koulun käytävillä.

–  Suurin ero muihin kouluihin on toimintakulttuurissa ja vuorovaikutussuhteessa opettajan ja oppilaan välillä. Se näkyy asenteena toista ihmistä kohtaan ja välittävänä ilmapiirinä. Pienet asiat ovat monta kertaa tärkeitä. Olemme kuitenkin vain ihmisiä emmekä enkeleitä. Inhimillisyys on läsnä opettajilla ja oppilailla. Mutta samalla läsnä on Jumalan armo ja rakkaus.

 

Lue lisää kristillisistä kouluista uusimmasta Uudesta Tiestä.