Körttiriveissä kannetaan huolta liikkeen linjasta

Joukko körttejä eli herännäisyyteen lukeutuvia kantaa huolta liikkeen tämänhetkisestä linjasta. Yksi heistä on keiteleläinen maanviljelijä Jouko Kukkonen, jonka maaliskuun lopussa kirjoittama ”Kirje körteille” leviää körttipiireissä ja niiden ulkopuolellakin. Kirjeen mukaan ”koko herännäisyyden julkisuuskuva ja vuosien myötä myös seurojen sisältö ovat muuttuneet sellaiseen suuntaan, mikä ei vastaa aitoa hengellistä ja körttiläistä elämää.” Vaikka ”suurimmassa osassa seuroja”...

Espoon herättäjäjuhlat 2008

Joukko körttejä eli herännäisyyteen lukeutuvia kantaa huolta liikkeen tämänhetkisestä linjasta. Yksi heistä on keiteleläinen maanviljelijä Jouko Kukkonen, jonka maaliskuun lopussa kirjoittama ”Kirje körteille” leviää körttipiireissä ja niiden ulkopuolellakin.

Kirjeen mukaan ”koko herännäisyyden julkisuuskuva ja vuosien myötä myös seurojen sisältö ovat muuttuneet sellaiseen suuntaan, mikä ei vastaa aitoa hengellistä ja körttiläistä elämää.” Vaikka ”suurimmassa osassa seuroja” ympäri Suomea Kristusta vielä julistetaankin, yhä kasvava suunta on sellainen, jossa ”evankeliumia, syntien sovitusta ja ristiinnaulittua Jeesusta ei enää mainita”, Kukkonen kirjoittaa.

Lue lisää uusimmasta Uusi Tie -lehdestä (15/2014).