Korona kutsuu myös rukoukseen

”Koko maailma on hämmästyttävän nopeassa ajassa joutunut koronaviruksen tähden hyvin vakavaan tilanteeseen. Maailman historiassa on tuhoisia tauteja ollut ennenkin ja niistä on selvitty, mutta ei ilman hirvittävää määrää ihmisuhreja.”

Koko maailma on hämmästyttävän nopeassa ajassa joutunut koronaviruksen tähden hyvin vakavaan tilanteeseen. Maailman historiassa on tuhoisia tauteja ollut ennenkin ja niistä on selvitty, mutta ei ilman hirvittävää määrää ihmisuhreja. Esimerkiksi mustaksi surmaksi nimitetty ruttoepidemia tappoi vuosina 1346–1353 Euroopassa ja lähiseuduilla arviolta jopa 50 miljoonaa ihmistä. Vaikka sivistys ja lääketiede ovat edistyneet huimasti noista ajoista, näyttää siltä, että koronaan voi kuolla jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä Euroopassa.

KUN USKONPUHDISTAJA Martti Luther taisteli oman aikansa ruttoa vastaan, hän painotti kristityille kahta asiaa. Ensinnäkin tulee olla järkevä ja tehdä kaikkensa, ettei itse sairastu eikä tartuta muita ihmisiä. Luther piti Jumalan kiusaamisena, jos ihminen suhtautuu välinpitämättömästi omaan ja muiden ihmisten terveyteen. Meidän kohdallamme se merkitsee muun muassa hallituksen ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista. Ylpeään ja välinpitämättömään asenteeseen ei kenelläkään ole nyt varaa, ei itsensä eikä muiden suhteen.

Luther piti Jumalan kiusaamisena, jos ihminen suhtautuu välinpitämättömästi omaan ja muiden ihmisten terveyteen.

Uskonpuhdistaja näki kuitenkin myös, että joillakin ihmisillä on erityinen kutsumus, jossa he joutuvat ottamaan muiden tähden suurempia riskejä. Lutherin mielestä kaikkien kristittyjen tulisi olla valmiita auttamaan lähimmäistään. Hän näki tällaisessa muita ihmisiä palvelevassa auttamisessa suorastaan Kristuksen palvelemisen. Lutherin neuvot ovat viisaita ja ajankohtaisia.

NYKYISEN TIEDONVÄLITYKSEN tehokkuuden osoitus on se, miten suuri osa maapallon väestöstä on muutamassa viikossa oppinut enemmän viruksista, tartunnoista ja suojautumisesta kuin koskaan aikaisemmin elämässään. Voi vain toivoa ja rukoilla, että jonakin päivänä noita samoja tiedotusvälineitä käytettäisiin opettamaan kaikille maapallon ihmisille totuutta Jumalasta, Jeesuksesta ja Raamatun sanomasta. Nyt monen kohdalla on se tilanne, että he tietävät enemmän koronaviruksesta kuin Raamatun opetuksista. Koronasta on hyvä tietää, jotta osaisimme elää tässä elämässä vähän viisaammin ja kenties säilyisimme hiukan pitempään elossa. Raamatun opetuksesta on välttämätöntä tietää, koska se opastaa meidät iankaikkiseen elämään, joka meillä kaikilla on väistämättä edessämme. Jeesukseen Kristukseen me turvaudumme Vapahtajana ja Herrana nyt ja iankaikkisesti.

MEITÄ KAIKKIA KUTSUTAAN kääntämään pelkomme ja ahdistuksemme myös rukoukseksi. Ainakin seuraavia asioita kannattaa rukoilla: että tämä tilanne johtaisi kristittyjen ja kaikkien ihmisten heräämiseen ja Kristuksen puoleen kääntymiseen. Että Jumala armollisesti katsoisi meidän puoleemme, armahtaisi meitä Kristuksen tähden ja kääntäisi tämän taudin pois meidän päältämme ja säästäisi meidät siltä. Että sairastuneet voisivat parantua ja saada jatkoaikaa elämässään. Rukoillaan myös  Jumalan lohdutusta niille, jotka ovat menettäneet läheisensä.

Voimme myös rukoilla, että voisimme palata normaaliin työntekoon ja rauhalliseen Jumalan tahdon mukaiseen elämään ja että hallitus ja päättäjät saisivat viisautta, ja tekisivät oikeita päätöksiä. Rukoillaan, että tutkijoiden suotaisiin pian löytää lääke tähän virukseen ja että me itse osaisimme elää ja toimia viisaasti tässä uudessa tilanteessa.

Piditkö kirjoituksesta? Saat lisää mielenkiintoisia artikkeleja tilaamalla Uuden Tien tästä.

Tutustu myös työhömme tämän videon kautta: