Kohti vuotta 2014

Vuodenvaihteessa on aika pohtia mennyttä ja katsoa tulevaisuuteen. Tässä on viisi minua tänä vuonna ilahduttanutta asiaa sekä viisi näkökulmaa ensi vuoteen. Lähetystyön uudet avaukset. Lähetimme kaikki lähetyskurssin käyneet maailmalle, aloitimme uutta työtä Bulgariassa ja Kyproksella sekä rakennutimme kirkkoja Venäjällä ja Japanissa. Talous. Taloustilanteemme sekä yllätti että piti nöyränä. Yhä useampi on tehnyt pankissaan sopimuksen kuukausittaisesta...

Vuodenvaihteessa on aika pohtia mennyttä ja katsoa tulevaisuuteen. Tässä on viisi minua tänä vuonna ilahduttanutta asiaa sekä viisi näkökulmaa ensi vuoteen.

Lähetystyön uudet avaukset. Lähetimme kaikki lähetyskurssin käyneet maailmalle, aloitimme uutta työtä Bulgariassa ja Kyproksella sekä rakennutimme kirkkoja Venäjällä ja Japanissa.

Talous. Taloustilanteemme sekä yllätti että piti nöyränä. Yhä useampi on tehnyt pankissaan sopimuksen kuukausittaisesta antamisesta. Tapasin äskettäin henkilön, joka sanoi tehneensä testamentin Kansanlähetyksen lähetystyölle. Hänen mukaansa parasta, mitä tänne jäävälle omaisuudelle voi tapahtua on se, että joku lähetysmaan ihminen voisi löytää sen avulla sielullensa pelastuksen. Hyvien uutistenkin keskellä nöyränä pitää epätietoisuus siitä, saammeko joulukuun aikana kokoon vuodelle 2013 tarvittavat tulot.

Väkeä liikkuu. Kansanlähetyspäivillä sekä Ryttylän tapahtumissa oli paljon kävijöitä. Erityisesti lapsille ja perheille järjestetyt tapahtumat täyttyivät hetkessä.

Ristin kantaminen. Työmme on kohdannut aivan uudenlaisia ja uskomattomia syytöksiä. Olemme saaneet kantaa enemmän ahdistuksen taakkaa kuin aikaisemmin.  Tässä on myös Jumalan erilainen siunaus.

Ystävien tuki. Vuoden aikana moni on kertonut, soittanut ja lähettänyt sähköpostia: ”Rukoilen puolestasi”. Jotkut lisäävät tähän sanat ”joka päivä”. Tämä on rohkaissut ja merkinnyt minulle paljon.

Entä mille sydämeni sykkii vuonna 2014?

Armo, totuus ja rakkaus. Haluan oppia tuntemaan näitä Raamatun lehdiltä tuttuja sanoja yhä paremmin. Tarvitsen itse näitä kaikkia ja näiden tulee näkyä myös omassa työssäni ja Kansanlähetyksen toiminnassa.

Kirkon uudistus.  Kirkkomme on Jumalan kunniaksi ja hänen Sanallensa perustettu. Haluan toimia kirkon jäsenenä ja pappina seurakuntien ja kirkon uudistukseksi. Luulenpa, että Kansanlähetystä tarvitaan seurakunnissa enemmän kuin aikaisemmin. Monet seurakuntien työntekijät ja jäsenet ovat pyytäneet tukea. Meidän vahvuuksiamme seurakuntien tukemiseen ovat raamattuopetus, evankelioimistyö, lähetystyö ja henkilökohtaisen uskonelämän vahvistaminen.  Kirkon uudistuminen maassamme on ennenkin tapahtunut hengellisen heräämisen kautta.

Evankelioiminen. Suomen herätyksissä keskeisenä on ollut rohkea kutsu henkilökohtaiseen kääntymiseen.  Sen kysyminen, vietämmekö ikuisuutemme taivaassa vai kadotuksessa, on aina ajankohtaista. Evankeliumin julistaminen pyrkii maalaamaan kuulijoiden silmien eteen Vapahtajan, joka rakkaudessaan kutsuu ja ottaa vastaan jokaisen, joka tulee hänen luokseen. Tarvitsemme evankelistoja.

Kristittyjen yhteys.  Vaikka eri kristityillä, kirkoilla ja herätysliikkeillä on erilaisia tehtäviä, yhteistyötä on vahvistettava. Ensi vuonna monia herätyskristittyjä yhdistää uusi laulukirja Viisikielinen.

Herran paluu. Olisiko vuosi 2014 Herran tulemisen vuosi? Pidetään prioriteetit ja päämäärä selkeänä!