KesäSpirit-tapahtumassa opeteltiin käyttämään armolahjoja seurakunnan rakentamiseksi

Hengen uudistus kirkossamme ry vietti KesäSpirit-kesätapahtumaa viime viikon vaihteessa Lempäälän Ideaparkissa.

Hengen uudistus kirkossamme ry:n kesäpäivillä Lempäälän Ideaparkissa oli enimmillään yhtä aikaa paikalla 1 500 ihmistä. KUVA: SASKIIA PHOTOGRAPHY

Hengen uudistus kirkossamme ry:n kesäpäivillä Lempäälän Ideaparkissa oli enimmillään yhtä aikaa paikalla 1 500 ihmistä. KUVA: SASKIIA PHOTOGRAPHY

Hengen uudistus kirkossamme ry vietti KesäSpirit-kesätapahtumaa viime viikon vaihteessa Lempäälän Ideaparkissa.

Toiminnanjohtaja Timo Pöyhösen mukaan kauppakeskus ympäristönä oli täysin uutta.

– Sen ohella laitoimme koko konseptin uusiksi. Tarjolla oli aiempaa enemmän opetusta armolahjoista ja myös käytännön harjoittelua. Aamupäivisin panostettiin seurakunnan rakentamiseen ja hengelliseen kasvuun. Iltaisin oli perinteisempiä hengellisiä julistustilanteita. Tapahtumapaikkana Ideapark toimi erinomaisesti, Pöyhönen kertoo.

Paluu juurille

Päiville oli kutsuttu yhdysvaltalainen pastori Ralph Moore, jonka työn vaikutuksesta on syntynyt lähes 3 000 uutta seurakuntaa. Mooren mukaan seurakunnan ydintehtävä on opetuslapseuttaa eli auttaa ihmisiä kasvamaan Jeesuksen seuraajina. Moore opetti myös moninkertaistamisesta eli siitä, miten voimme synnyttää Jumalan valtakuntaa edistäviä opetuslasten, johtajien ja jopa kokonaisten seurakuntien ketjuja.

– Mooren yksi pääviesteistä oli, että seurakunnan rakentamisen tulee olla yksinkertaisempaa kuin usein ajattelemme. Systeemien ja ohjelmien sijaan tarvitaan suhteita, rukousta ja Jumalan sanaa. Näitähän Jeesus ja Paavalikin painottivat. Moore ohjasi meitä siis tavallaan palaamaan juurille, Pöyhönen sanoo.

Mitä Jumalan Henki haluaa nyt?

Timo Pöyhösen mukaan KesäSpirit-tapahtumalla oli kolme kohderyhmää: perinteiset karismaattiset kristityt, nuoret aikuiset ja perheet sekä kauppakeskuksen asiakkaat. Enimmillään paikalla oli yhtä aikaa 1 500 ihmistä. Pöyhösen mukaan se on noin kolme kertaa enemmän kuin edellisinä vuosina. Pöyhönen korostaa, että armolahjat ovat työkaluja seurakunnan ja Jumalan valtakunnan rakentamiseen. Siksi niistä pitää opettaa aktiivisesti.

– Armolahjojen kautta koemme syvää merkityksellisyyden tunnetta, kun saamme olla mukana itseämme isommassa tehtävässä. On tärkeää pitää esillä kaikenlaisia lahjoja, hän painotti.

Timo Pöyhösen mukaan tapahtuma tavoitti uusia ihmisiä ja Jumala kohtasi monia ihmeellisellä tavalla.

– Liikkeenä tämä viikonloppu oli kuin uuden sivun käännös; päästimme irti menneestä herätyksestä ja sen toimintatavoista, jotta tulee tilaa sille, mitä Jumalan Henki haluaa tehdä nyt. Arvostamme juuriamme, mutta ymmärrämme, ettemme voi jämähtää perinneliikkeeksi vaan haluamme mennä eteenpäin. Tulevaisuus on mielestämme kirkon piirissä syntyvissä uusissa messuyhteisöissä, hän sanoi.