Kehuminen piristää päivän

Suomalaiset eivät paljon puhu eivätkä pukahda. Kun me jöröt ja pidättyväiset avaamme suumme, ulos lipsahtaa helpommin valitusta kuin ylistystä. Peräpohjolan väki on myös herkemmin kateellinen kuin iloinen toisten saavutuksista. Jos oman laitumen lehmät näyttävät laihoilta ja nälkäisiltä, naapurin pulskat ja terveet saavat suumme mutrulle. Näinkö se menee tosielämässä? Ehkei aina, muttei stereotypioita täysin tyhjästäkään nyhjäistä….

MarkkuOjanen_OK

Suomalaiset eivät paljon puhu eivätkä pukahda. Kun me jöröt ja pidättyväiset avaamme suumme, ulos lipsahtaa helpommin valitusta kuin ylistystä. Peräpohjolan väki on myös herkemmin kateellinen kuin iloinen toisten saavutuksista. Jos oman laitumen lehmät näyttävät laihoilta ja nälkäisiltä, naapurin pulskat ja terveet saavat suumme mutrulle.

Näinkö se menee tosielämässä? Ehkei aina, muttei stereotypioita täysin tyhjästäkään nyhjäistä. Tarvitsemme kannustusta toisten kehumiseen. Onnellisuusprofessoriksi kutsuttu Markku Ojanen antaa ohjeita myönteiseen palautteeseen.

Lue lisää uusimmasta Uudesta Tiestä.